Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Bijdragen aan beter politiewerk

studenten basis politieonderwijsDe Politieacademie ontwikkelt en verzorgt het basis- en vakspecialistisch onderwijs voor de Nederlandse politie. We bieden korte trainingen en volledige opleidingen aan, van mbo-niveau 2 tot en met academisch niveau.

Van burger naar politiemedewerker

Het Basis Politieonderwijs biedt onderwijs voor mensen die starten met een baan bij de politie. Dit is op mbo-, bachelor- en masterniveau en sluit volledig aan op het reguliere onderwijs. Na een succesvolle afronding kun je aan de slag in de politiepraktijk.

Vervolgopleidingen

Het Vakspecialistisch Politieonderwijs biedt vervolgonderwijs aan ervaren politiemensen. Zij kunnen zich bij de Politieacademie specialiseren op gebieden als crisisbeheersing, handhaving, opsporing, intake & service, noodhulp en leiderschap. Politiemensen en specialisten volgen op de Politieacademie ook trainingen voor de verdere ontwikkeling in hun vakbekwaamheid. De meeste vakspecialistische opleidingen zijn in deeltijd en zo ingericht dat de student naast het studeren kan blijven werken.