Profchecks: onderhoud jouw vakmanschap!

start de Profchecks hier (nieuw venster)Tijden veranderen, wetgeving verandert, politiewerk verandert. Omdat er niet altijd tijd is om naar een opleiding te gaan om kennis up-to-date te houden, zijn Profchecks ontwikkeld. Profchecks is dè serious game om makkelijk en snel je juridische kennis up-to-date te houden, zodat je goed voorbereid bent voor het werk op straat.

Klik op het logo hiernaast om de profchecks te starten.

In een Profcheck krijg je punten voor elke goed beantwoorde vraag. Je kunt een groep aanmaken (met bijvoorbeeld je collega's of medestudenten) en de competitie aangaan, je kunt je score vergelijken met collega's uit heel Nederland en je kunt een bewijs van deelname printen. Sinds kort is ook van elke game de landelijke top 10 te bekijken op de Wall of Fame!

Al 25 Profchecks operationeel

Er staan inmiddels 25 Profchecks live en dit aantal groeit. Je kunt kiezen voor verschillende functies zoals GGP'er, rechercheur, HOvJ en arrestantenverzorger. Daarnaast kan je ervoor kiezen om een special te spelen op gebieden zoals hennep, intelligence of verkeersongevallen. Op dit moment zijn meerdere Profchecks in ontwikkeling op de onderwerpen vermiste personen, social media en kindermishandeling.

De Profchecks kunnen plaats- en tijdonafhankelijk gespeeld worden, zowel thuis als op de werkplek. Enige voorwaarde is dat je in moet loggen met je account van Politiekennisnet. Uiteraard kun je de Profchecks ook spelen op je tablet en er komt ook een Profcheck-app voor de smartphone. Heb je nog geen inloggegevens, registreer je dan hier. Registreren kan alleen op jouw werkplek of op de Politieacademie. 

Meer informatie

Mis jij nog een onderwerp? Heb je vragen of opmerkingen over de inhoud of werking van Profchecks en vind je de informatie niet onder 'veelgestelde vragen'? Mail dan naar Profchecks@politieacademie.nl.

 Reactie van gebruikers

"Wat een geweldige update van Profcheck. Ziet er zeer professioneel uit en is leuk om te spelen. Een prettige manier om je HOVJ te updaten.”
Marck de Brouwer, coördinator ordehandhaving, Eenheid Zeeland-West-Brabant 

Lees meer reacties