Profchecks: onderhoud jouw vakmanschap!

De nieuwe Profchecks zijn klaar en staan nu online. Met deze serious game houd je makkelijk en snel je juridische kennis  up-to-date. De vormgeving is volledig vernieuwd en de mogelijkheden voor alle gebruikers zijn uitgebreid, zowel voor studenten als voor ervaren politiemedewerkers in de praktijk. Ervaar het zelf en daag je collega’s uit!  

Klik rechts op het icoon en start de Profchecks!  

Uitgebreide mogelijkheden

De aanpassingen sluiten aan bij de hedendaagse belevingswereld van alle gebruikers. Naast de verbeterde vormgeving is ook het competitie-element verhoogd en kan je met en tegen elkaar spelen. De scores van alle spelers worden bijgehouden en desgewenst vergeleken met medespelers. Na het spelen van de Profchecks krijgt de deelnemer een bewijs van deelname waarbij de score is uitgesplitst op kenniscategorieën, zodat hij of zij direct inzicht heeft in extra aandachtsgebieden. Dit deelnamebewijs is een handig middel voor het plannen van verdere professionalisering en als onderdeel van een portfolio.  

Profchecks voor elk werkterrein

Profchecks zijn er voor diverse werkterreinen, zoals:

  • een Profcheck Handhaving voor de gebiedsgebonden politiezorg,
  • een Profcheck Opsporing  voor de recherche,
  • een Profcheck HOvJ voor de hulpofficier van justitie en
  • een Profcheck Intelligence voor elke collega.

Registreren

De online game is plaats- en tijdsonafhankelijk, waardoor de Profchecks ook thuis of op de werkplek uitgevoerd kunnen worden. De enige voorwaarde om buiten de Politieacademie het spel te spelen is dat je geregistreerd bent op PolitieKennisNet. Gebruik je inloggegevens voor PolitieKennisNet om toegang te krijgen tot alle Profchecks. 

Heb je nog geen inloggegevens, registreer je dan hier. Registreren kan alleen op jouw werkplek of op de Politieacademie.  

Naslagwerk

Als naslagwerk is voor de Profchecks Opsporing de Lexicon opsporing als app te raadplegen. Klik hier om naar de betreffende app te gaan.

Meer informatie

Heb je vragen of opmerkingen over de inhoud of werking van Profchecks en vind je de informatie niet onder 'veelgestelde vragen'? Mail dan naar Profchecks@politieacademie.nl.

start de Profchecks hier (nieuw venster)

 Reactie van gebruikers

"Wat een geweldige update van Profcheck. Ziet er zeer professioneel uit en is leuk om te spelen. Een prettige manier om je HOVJ te updaten.”
Marck de Brouwer, coördinator ordehandhaving, Eenheid Zeeland-West-Brabant 

Lees meer reacties