Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

CM voor adviseur CM

Algemeen

Wil jij de lijn adviseren over capaciteitsmanagement (CM) en planners aansturen? Stakeholders inzicht geven in de capaciteitsinzet gekoppeld aan het werkaanbod? Dan is de opleiding Adviseur CM iets voor jou!
Je start met informatie over visie en missie, inrichtingsplan en rollen binnen CM. Je kijkt naar het resultaatgericht roosteren met oog voor ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor relevante wet- en regelgeving en de Beleidstool van je eigen eenheid. Je krijgt meer zicht op duurzame inzetbaarheid van medewerkers, rechtspositionele vraagstukken en op- en afschalen. Het meetbaar maken van resultaten, evalueren en verbeterplannen maken krijgt daarnaast de nodige aandacht. De opleiding is praktijkgericht. Er vindt een transfer plaats van het geleerde naar de praktijk.

Het onderwijs vindt plaats onder regie van de Politieacademie. Dit betekent dat een externe aanbieder met inhoudelijke expertise het vakspecifieke onderwijs verzorgt.

Voor wie

Je bent Adviseur CM en hebt geen of onvoldoende achtergrond in CM.

Opbouw

De gehele opleiding tot adviseur CM bestaat uit 3 trainingen, te weten:

Je schrijft je voor iedere training afzonderlijk in via de tegel in Youforce. Het volgen van één training is natuurlijk mogelijk, zolang je voldoet aan de gewenste instroomeisen.

Deze training bestaat uit vijf bijeenkomsten en vindt plaats op de concernlocatie van de Politieacademie. De bijeenkomsten worden om de drie weken gehouden en tussentijds werk je aan verschillende praktijkopdrachten en je portfolio.
De inhoud van jouw portfolio wordt besproken tijdens het afsluitende verdiepingsgesprek.
Zelfstudie bedraagt daarnaast zeven uur per week voor het maken van de verschillende praktijkopdrachten.

Resultaat

Bij voldoende resultaat ontvang je het certificaat CM voor Adviseur CM.

Praktische informatie

Code: 9403319.002
Type: Training
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 76 sbu
Instituut: 34 sbu
Korps: 42 sbu

Duur: 1-3 maanden
Locatie: Politieacademie Concernlocatie
Totaalprijs: € 546,00

Toelichting studielast

De doorlooptijd van de opleiding is in totaal 17 weken, waarvan één week voorbereiding, daarna elke drie weken één dag les. In de derde week na de laatste bijeenkomst sluit je de opleiding af met een verdiepingsgesprek/examen.

 

Startdata

Deze opleiding start op ondergenoemde data.

Per startdatum staan de beschikbare opleidingsplaatsen en -data vermeld.

Opleidingsdagen zijn normaal gesproken van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 uur tot 17.00 uur. 

Deze informatie wordt dagelijks bijgewerkt.

Vanwege een inconsistentie op de onderwijsaanbodsite is het aantal beschikbare plekken per startmoment momenteel niet beschikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
Voor de goede orde: het aantal beschikbare plekken dat wordt getoond bij het aanmelden van studenten in Osiris docent/begeleider is correct!

Startdatum: 25-08-2021

Locatie: Politieacademie Concernlocatie
Beschikbare opleidingsplaatsen: Momenteel niet beschikbaar (zie opleidingsdata weergeven).
Opleidingsdata weergevenOpleidingsdata:
wo 25-8
wo 15-9
wo 6-10
wo 3-11
wo 24-11
wo 15-12, do 16-12

Code: S001

Vanwege een inconsistentie op de onderwijsaanbodsite is het aantal beschikbare plekken per startmoment momenteel niet beschikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
Voor de goede orde : het aantal beschikbare plekken dat wordt getoond bij het aanmelden van studenten in Osiris docent/begeleider is correct!Opleidingsdata sluiten

Algemene instroomeisen

Je beschikt over een hbo werk- en denkniveau.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.