Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Op maandag 2 september 2019 vindt de opening van het Politieonderwijsjaar 2019-2020 plaats

Plaatsingsdatum:  

Laatste update: 30-8-2019 10:39


Op maandag 2 september 2019 vindt de feestelijke opening van het Politieonderwijsjaar 2019-2020 plaats op de Politieacademie in Apeldoorn. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gaat het onderwijsjaar officieel openen. Naast een formeel gedeelte zijn er diverse experciences die een goed beeld geven van de diversiteit van de Politieacademie.

Om een beeld te krijgen van het politiewerk en innovaties in het onderwijs zijn er diverse experiences opgezet. Zo kun je met een VR-bril op een plaats delict verkennen of een serious game spelen om de schietvaardigheid te verbeteren. Daarnaast zijn er inspirerende sprekers over o.a. de toekomst van het flexibel onderwijs en over crowdmanagement in de praktijk.   

Scriptieprijs 2019
Bij de Politieacademie reiken we jaarlijks de scriptieprijs uit, hiermee krijgen talenten en hun onderzoeksresultaten een podium. Tijdens de opening van het onderwijsjaar wordt deze prijs uitgereikt door minister Grapperhaus. Studenten binnen het Hoger Onderwijs van de Politieacademie kunnen door hun schoolleiding worden voorgedragen om in aanmerking te komen voor de scriptieprijs. Een deskundige jury met vertegenwoordigers vanuit politiepraktijk, onderwijs en onderzoek beoordeelt de scripties op zowel wetenschappelijke waarde als praktische relevantie. Dit jaar zijn er drie genomineerden voor deze prijs. 

  • Tialda de Wolff met haar scriptie 'DNA in voertuigen'
  • Stan Duijf met zijn scriptie 'Modern Sherlock Holmes. How will the police respond?'
  • Gert Jan de Jonge & Gerard van Haaften met hun scriptie 'We hebben een feestje.'

    Samenwerken en verbinden
    Het thema van de dag is 'samenwerken en verbinden.' De Politieacademie heeft de taak haar studenten op te leiden tot startbekwame en vakbekwame politiemensen. Dit doen en kunnen wij niet alleen, maar in samenwerking met verschillende disciplines en kennisinstellingen. Wij gaan uit van de kracht van samenwerking en verbinding. We zien het als dé weg om open en effectief mee te bouwen aan de politie van (over)morgen en daarmee bij te dragen aan een veiliger Nederland. Het thema loopt als een rode draad door het programma.