Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Eerste genomineerde scriptieprijs bekend

Plaatsingsdatum:  

Laatste update: 19-8-2019 16:34

​Tialda de Wolff is vanuit de recherchekundige master één van de drie genomineerden. Zij is genomineerd met haar scriptie 'DNA in voertuigen'. Het gaat om een verkennend onderzoek naar contactsporen in personenauto’s.

Scriptie DNA in voertuigen

"Met mijn onderzoek hoop ik dat collega's op een plaats delict met verschillende scenario's in het achterhoofd een auto gaan bemonsteren," aldus Tialda. "Vooruitdenken over een verklaring van een verdachte en daar je monsters op baseren. Zo heb ik onderzoek gedaan naar 20 plekken in een auto waar we vaak DNA vinden. Door een combinatie van monsters te onderzoeken kunnen we verschillende scenario's toetsen, bijvoorbeeld of iemand een bestuurder of een bijrijder is geweest."

 

Scriptieprijs

Met de scriptieprijs krijgen talenten en hun onderzoeksresultaten een podium. Studenten binnen het Hoger Onderwijs van de Politieacademie kunnen door hun schoolleiding worden voorgedragen om in aanmerking te komen voor de scriptieprijs. De voordrachten komen uit de politieopleidingen op hbo- en wo-niveau. Een deskundige jury met vertegenwoordigers vanuit politiepraktijk, onderwijs en onderzoek beoordeelt de scripties op zowel wetenschappelijke waarde als praktische relevantie.

Opening onderwijsjaar

De prijs wordt op maandag 2 september 2019 uitgereikt door de minister Grapperhaus. De overige twee genomineerden worden komende week bekend gemaakt.

Kijk op www.politieacademie.nl/scriptieprijs voor meer informatie.

Trefwoorden