Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Tweede genomineerde scriptieprijs bekend

Plaatsingsdatum:  

Laatste update: 22-8-2019 13:44

Stan Duijf is vanuit de Master of Science in Policing één van de drie genomineerden. Stan is genomineerd met zijn scriptie 'Modern Sherlock Holmes. How will the police respond?’ Het gaat om een onderzoek naar het opzetten van een opsporingsonderzoek door burgers. Wat vind je politie daarvan? 

Scriptie Modern Sherlock Holmes. How will the police respond?

"Steeds vaker kruipen burgers in de huid van de politie en starten zelfs op eigen initiatief met opsporen," aldus Stan. "Maar hoe reageert de politie eigenlijk op deze moderne Sherlock Holmes? Mijn conclusie is dat de politie dit nog lastig vindt, zich terughoudend opstelt en graag de regie wil houden in een onderzoek. Tegelijkertijd snapt de politie ook dat deze burger niet tegen te houden zijn. Als we deze opsporende burger omarmen ontstaat er echt vooruitgang en dat is toch waar de opsporing naar verlangt"

 

Scriptieprijs

Met de scriptieprijs krijgen talenten en hun onderzoeksresultaten een podium. Studenten binnen het Hoger Onderwijs van de Politieacademie kunnen door hun schoolleiding worden voorgedragen om in aanmerking te komen voor de scriptieprijs. De voordrachten komen uit de politieopleidingen op hbo- en wo-niveau. Een deskundige jury met vertegenwoordigers vanuit politiepraktijk, onderwijs en onderzoek beoordeelt de scripties op zowel wetenschappelijke waarde als praktische relevantie.

Opening onderwijsjaar

De prijs wordt op maandag 2 september 2019 uitgereikt door minister Grapperhaus. De overige genomineerden worden komende week bekend gemaakt.

Kijk op www.politieacademie.nl/scriptieprijs voor meer informatie.

Trefwoorden