Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Leergang Operationele Sturing (LOS)

In de Leergang Operationele Sturing staat het waardengedreven sturen op mens en resultaat centraal. Het is een éénjarige opleiding waarin alle aspecten van operationele sturing bij de politie aan de orde komen. De leergang is het product van een nauwe samenwerking tussen de Politieacademie en de Nationale Politie.

 

De Leergang Operationele Sturing is een duale deeltijdopleiding van een jaar. Tijdens de opleiding word je toegevoegd aan een bestaand team dat ook een praktijkbegeleider ter beschikking stelt voor de duur van de opleiding. Leren in, van en over de praktijk staat centraal in deze leergang. Je werkt aan praktijkopdrachten die relevant zijn voor je werk en die je de mogelijkheid bieden om de benodigde competenties te ontwikkelen. Ondersteunend onderwijs in de vorm van zelfstudie en contactonderwijs stelt je in staat de praktijkopdrachten uit te voeren.

  

Na afronding van de leergang ontvang je een diploma en wordt je geschikt geacht om te solliciteren naar een functie waarin operationele sturing gegeven wordt.