Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Internationale cursussen

De Politieacademie biedt studenten, agenten, docenten en medewerkers ook op internationaal gebied verschillende mogelijkheden om cursussen te volgen.

Opleidingsaanbod CEPOL

Voor een reguliere CEPOL cursus geldt dat er één afgevaardigde per lidstaat mag deelnemen. Dit betekent ook voor Nederland dat we vanuit alle rechtshandhavingsorganisaties slechts één persoon mogen sturen. De CEPOL National Unit is het contactpunt in Nederland voor CEPOL-opleidingen, het uitwisselingsprogramma, expertise en deelname aan opleidingen. Bij veel aanmeldingen betekent dit een streng selectieproces. Dit loopt daarom ook via een nationaal (EMPACT) coördinator; een portefeuillehouder van een thema of via een netwerk (bijvoorbeeld ENFAST of FINEC) die op basis van de motivaties van leidinggevenden een besluit neemt wie mag deelnemen. 

Webinars CEPOL

CEPOL biedt regelmatig interessante webinars aan over uiteenlopende internationale politie- en veiligheidsonderwerpen. Een overzicht van webinars vind je op de website van CEPOL.

Overige cursussen

Vanuit EUROPOL, INTERPOL en verschillende landen zoals Frankrijk worden regelmatig internationale cursussen aangeboden op specifieke thema’s. Hierop mag ook uit Nederland gereageerd worden. Neem voor meer informatie contact op met siri@politieacademie.nl.