Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Digitaal Schakelonderwijs

Algemeen

In deze opleiding leer je welke juridische en tactische elementen en wetgeving belangrijk zijn voor digitaal rechercheurs en je verdiept je in de technische aspecten van digitale forensische onderzoeken.

Na afronding ben je in staat om in de meest voorkomende digitale situaties het hoofd te bieden en je kan dan tactisch juridisch maar zeker ook digitaal forensisch optreden.

Voor wie

Politiemedewerkers met een hbo- of wo-opleiding op ICT gebied.

Opbouw

Het Digitale Schakelonderwijs duurt 12 weken en bestaat uit 3 modules:

Forensisch Digitaal Opsporen in eenvoudige situaties

Forensisch Digitaal Opsporen in complexe situaties

en Life Data Forensics

In deze opleiding leer je ook over de juridische en tactische elementen en wetgeving die belangrijk zijn voor digitaal rechercheurs, en je verdiept je in de technische aspecten van digitale onderzoeken. Na afronding ben je in staat om in de meest voorkomende digitale situaties het hoofd te bieden en je kan dan tactisch/ juridisch maar zeker ook digitaal forensisch optreden.

Resultaat

Na afronding ben je in staat om zelfstandig eenvoudige en meer complexe digitale onderzoeken aan computers uit te voeren. Daarnaast beschik je over de bekwaamheden die nodig zijn voor het veiligstellen van niet alledaagse systemen online en offline.

Praktische informatie

Code: 9303252.004
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 700 sbu
Instituut: 700 sbu

Duur: 1-3 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 21.762,00

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

  • Je hebt een hbo- of wo-opleiding op ICT gebied.
  • Je hebt de opleiding Politiemedewerker Specifieke Inzet (PSI) afgerond.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? Dan is het niet mogelijk om deze opleiding via Youforce aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met je leidinggevende.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.