Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Autotechniek A

Algemeen

Om een technisch onderzoek uit te kunnen voeren, bijvoorbeeld voor ongevalonderzoek, is kennis van techniek onontbeerlijk. In deze opleiding wordt een basis gelegd met betrekking tot voertuigtechniek. Je leert onder andere hoe stuur- en remsystemen werken en wat het belang is van een juiste voertuigstabiliteit.

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor politiemedewerkers op niveau 4 die bij de Verkeersongevallenanalyse (VOA) gaan werken, en die geen of weinig kennis hebben van voertuigtechniek, maar wel beschikken over enig technisch inzicht.

Resultaat

Na deze training heb je de basiscompetenties verworven ten aanzien van voertuigtechniek.

Praktische informatie

Code: 9302270.003
Type: Training
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 240 sbu
Instituut: 160 sbu
Korps: 40 sbu
Zelfstudie: 40 sbu

Duur:
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 4.247,00

Toelichting studielast

De opleiding beslaat 20 lesdagen. Daarnaast besteed je, afhankelijk van je startniveau, ongeveer 40 uur aan zelfstudie en 40 uur aan het uitvoeren van korpsopdrachten.

Overige informatie

Deze opleiding geeft een goede basis en kan voorwaardelijk worden gesteld voor de opleiding Verkeersongevallenonderzoek. Dit is afhankelijk van de selectie voor die opleiding. Deze selectie vindt plaats door middel van een instaptoets.

Randvoorwaarden

Voor vragen en feedback kun je terecht bij ervaren collega's in het korps.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je bent werkzaam bij de politie en beschikt over niveau 4 en enig technisch inzicht.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.