Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Integraal opsporen in meeromvattende zaken (2024)

Algemeen

Integraal opsporen in meeromvattende zaken

Voor wie

  • Generalisten en (aankomend) seniors (tactische opsporing) die werkzaam zijn binnen de regionale recherche, districtsrecherche, de Landelijke Eenheid of de specialistische opsporingsteams;
  • (potentiële) coördinatoren VAT/VVC binnen een basisteam;
  • relevante derden waaronder de Bijzondere Opsporingsdiensten en de KMAR.

Opbouw

De opleiding is opgedeeld in een tweetal blokken met elk een theorie- en praktijkdeel en is ontwikkeld in samenwerking met de praktijk. Studenten leren aan de hand van real life praktijkopdrachten, zodat ze de geleerde vaardigheden en kennis ook direct kunnen toepassen in de praktijk. Deze nieuwe vorm van onderwijs wordt blended aangeboden. Dat wil zeggen in een samenhangende mix van verschillende onderwijsactiviteiten. Je leert tijdens fysieke contacturen met en van elkaar, maar je leert ook tijd- en plaatsonafhankelijk door gebruik te maken van de digitale leeromgeving.

Resultaat

De opleiding sluit af met een schriftelijk examen, namelijk een integrale casustoets. Ook kent de opleiding voorwaardelijke leeropdrachten die je met een voldoende moet hebben afgerond wil je een certificaat krijgen. De voortgang tijdens de opleiding wordt gemonitord aan de hand van voortgangsgesprekken die plaatsvinden aan het eind van blok 1. 

Praktische informatie

Code: B002394.004
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 840 sbu
Instituut: 200 sbu
Korps: 400 sbu
Zelfstudie: 200 sbu
Proeve: 40 sbu

Duur: 6-12 maanden
Locatie: Politieacademie Concernlocatie
Totaalprijs: € 11.884,00

Indeling van het onderwijs

De IVOO omarmt de integraliteit tussen de verschillende vakgebieden, zoals die ook in de praktijk voor een (aankomend) senior binnen de opsporing de werkelijkheid is. In de IVOO zijn er dan ook zes leerlijnen te onderscheiden waar je kennis en vaardigheden over aangeleerd krijgt.

Het betreft de volgende leerlijnen:
- Tactisch Juridisch
- Vastlegging
- Verhoor
- Financieel-economische criminaliteit
- Intelligence
- Cybercrime & Digitale opsporing

Ook is er aandacht voor Forensische Opsporing. Daarnaast krijg je zogenoemde awarenessvakken op het gebied van zeden, drugs, wapens, bijzondere opsporing, milieu en AVIM. Bij deze vakken gaat het om het opdoen van globale kennis.
Er wordt ook specifiek aandacht besteed aan je professionele ontwikkeling. Zo wordt er ingegaan op het toepassen van de 21e eeuwse vaardigheden (zoals bijvoorbeeld digitale vaardigheden, leren leren en onderzoekend vermogen) en krijg je meer inzicht in je kwaliteiten en valkuilen, in hoe je op stress reageert en in hoe je (nog beter) kunt samenwerken.

Overige informatie

Tijdens de opleiding word je begeleid door:
- docenten (vakspecialisten); begeleiden je tijdens de diverse lessen en aan hen kun je vragen stellen tijdens de specifieke contactmomenten.
- kerndocenten; begeleiden je gedurende de hele opleiding en aan hen kun je vragen stellen over de opzet van de opleiding. Zij voeren ook de voortgangsgesprekken.
- praktijkbegeleider; een ervaren senior, Operationeel Expert of Operationeel Specialist die je op je leerwerkplek begeleidt in jouw leerproces.

Randvoorwaarden

Nadat jouw aanmelding is ontvangen, volgt een intakegesprek met één van de kerndocenten van de IVOO en een docent Professionele Ontwikkeling. In dit gesprek gaan we na of je aan de voorwaarden voldoet om succesvol de IVOO te kunnen volgen. Daarnaast wordt gekeken of jouw leerwerkplek voldoet aan de eisen om de opdrachten voor de opleiding goed uit te kunnen voeren. Voorafgaand aan het intakegesprek heb je nog de instaptoets taalbeheersingsniveau. Deze is bedoeld om je taalbeheersingsniveau te bepalen hetgeen weer van belang is voor de leerlijn vastlegging.

Startdata

Deze opleiding start op ondergenoemde data.

Per startdatum staan de beschikbare opleidingsplaatsen en -data vermeld.

Opleidingsdagen zijn normaal gesproken van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 uur tot 17.00 uur. 

Deze informatie wordt dagelijks bijgewerkt.

Vanwege een inconsistentie op de onderwijsaanbodsite is het aantal beschikbare plekken per startmoment momenteel niet beschikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
Voor de goede orde: het aantal beschikbare plekken dat wordt getoond bij het aanmelden van studenten in Osiris docent/begeleider is correct!

Startdatum: 03-06-2024

Locatie: Politieacademie Concernlocatie
Beschikbare opleidingsplaatsen: Momenteel niet beschikbaar (zie opleidingsdata weergeven).
Opleidingsdata weergevenOpleidingsdata:
juni: 3-6, 10-13, 17-19, 24-26
juli: 1-3, 8-10
sep: 9-10, 23-25, 30
okt: 1-2, 8-10, 14-17, 21-24, 28-31
dec: 2-3, 9-12, 19-20

Praktijk: wk33-38, wk45-50

Code: S002
Opleidingsdata sluiten

Algemene instroomeisen

Je bent in het bezit van:

  • Diploma Allround Politiemedewerker (niveau 4) inclusief certificaat Kerntaak Opsporing; óf
  • Diploma Politiemedewerker (niveau 3) in combinatie met een regulier mbo-4 diploma en een certificaat BOR/ Kerntaak Opsporing of een Ervaringscertificaat doorstroom niveau 3 naar niveau 4; óf
  • Diploma basispolitiezorg (POMB, HPO, politie A) in combinatie met een certificaat BOR/Kerntaak Opsporing; óf
  • Diploma Politieagent GGP (PO21) in combinatie met een certificaat Kerntaak Opsporing; óf
  • Diploma Politieagent VVC (PO21); of
  • Regulier diploma MBO-4 in combinatie met een certificaat Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) én een certificaat Kerntaak Opsporing.

Voldoe je niet geheel aan bovenstaande instroomeisen, dan kan je via een (verkorte) EVC- procedure mogelijk toegang verkrijgen tot de opleiding. 

Vrijstellingen

Beschik je over een certificaat Verhoor Basis? Dan geldt dat je niet verplicht bent om de voorwaardelijke opdracht ‘Getuigen- en verdachtenverhoor afnemen’ uit te voeren. Beschik je over een certificaat Vastlegging Verdiepend? Dan ben je niet verplicht om de voorwaardelijke opdracht ‘Proces-verbaal van voorgeleiding maken’ uit te voeren.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? Dan is het niet mogelijk om deze opleiding via Youforce aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met je leidinggevende of een HR-adviseur.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.