Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Tactisch leidinggeven binnen een Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden: Hoofd Bewaken en Beveiligen

Algemeen

De opleiding heeft als doel om als SGBO te komen tot efficiënte en effectieve crisisbesluitvorming. In jouw rol als tactisch leidinggevende ben je verantwoordelijk voor het deelproces Bewaken en Beveiligen (HBB). SGBO hanteert de werkmethodieken BOB, BLOOS en IRS. Naast de vakinhoudelijke doelstelling komen ook de gedragskundige thema's aan bod zoals communicatieniveaus, feedbackcirkel en Team Resource Management (TRM).

Voor wie

Politiemedewerkers die als HBB werkzaam worden in een SGBO in hun eenheid. 
Politiemedewerkers die de volgende functies bekleden: Teamchef B/C of operationeel Specialist B/C of hoger. De eenheidsleiding kan besluiten een medewerker met een andere functie aan te wijzen in de rol van HBB. 

Opbouw

De opleiding bestaat uit twee aaneengesloten weken. Het onderwijs is een mix van theorie, ervaren, oefenen en reflecteren. Persoonlijke begeleiding en coaching vormt een essentieel onderdeel van het onderwijs. De kenmerkende beroepspraktijk, de kerntaken en de werkprocessen uit de examenvereisten vormen de inhoudelijke richtlijn. Docenten van de Politiecademie verzorgen de inhoud en partner Liberlei is verantwoordelijk voor de gedragskundige- en leiderschapsonderdelen.

Resultaat

De opleiding vindt vooral plaats in een gesimuleerde beroepspraktijk. Het onderwijs en deze beroepspraktijk zijn nauw met elkaar verweven. De opleiding sluit af met een examen. Na de opleiding heb je de competenties om tactisch leiding te geven binnen een SGBO.

Praktische informatie

Code: B002300.002
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 70 sbu
Instituut: 52 sbu
Zelfstudie: 14 sbu
Proeve: 4 sbu

Duur: 1-2 weken
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 4.957,00

Overige informatie

Voorafgaand aan de twee aaneengesloten opleidingsweken volg je eerst:

  • de e-learning module "Landschap van crisisbeheersing";
  • de e-learning module "Noodmaatregelen ter handhaving van de openbare orde".

Randvoorwaarden

Ruime ervaring binnen het domein Bewaken en Beveiligen is een vereiste.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je bent Teamchef B/C of Operationeel Specialist B/C of hoger.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? Dan is het niet mogelijk om deze opleiding via Youforce aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met je leidinggevende of een HR-adviseur.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.