Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Politiekundige Bachelorbegeleider

Algemeen

 • Je leert in een e-learning module de theorie rondom het begeleiden van bachelorstudenten tijdens hun opleiding.
 • Je gaat aan de slag met praktische zaken waar je tijdens het begeleiden van bachelorstudenten tegenaan kunt lopen.
 • Je geeft feedback en reflecteert op jouw kijk van de begeleiding van bachelorstudenten waarbij je de theorie uit de e-learning toepast.  
 • Vóór de start van de onderwijscontactdag heb je alle opdrachten uit de e-learning afgerond (met uitzondering van de eindopdracht).
  Let op: De opdrachten van de e-learning zijn verdeeld over 3 weken waaronder een 360 graden feedback opdracht!
 • Tijdens de onderwijscontactdag ga je aan de slag met intervisie en leer je de opbouw van het onderwijs goed kennen.

Voor wie

Begeleiders van bachelorstudenten.

Opbouw

Het onderwijs is opgebouwd in een blended concept dat uitgaat van een flipped classroom-principe. Je bereidt je goed voor op de praktijkdag en in de reflectie aan het eind kijk je terug op de praktijkdag.

E-learning/proeve
De e-learning is gericht op theorie en biedt daarnaast praktische handvatten om aan de slag te gaan met het begeleiden van studenten. Je doorloopt verschillende oefeningen om je de theorie eigen te maken.

Onderwijscontactdag
Deze praktijkdag is gericht op de inrichting van het onderwijs. Door middel van een spel maak je kennis met de opbouw van het onderwijs. Je gaat in discussie met collega’s over jouw rol als begeleider en wat je daarvoor allemaal nodig hebt.  Daarna ga je aan de slag met intervisie, zodat je handvatten krijgt om goed alternatieve aanpakken te bespreken en problemen met studenten zo goed mogelijk aan te pakken. 

 • Opbouw onderwijs
  Je leert hier hoe het onderwijs is opgebouwd en wat jouw rol als praktijkbegeleider hierin is.
 • Communicatie
  Je gaat aan de slag met diverse modellen die te maken hebben met communicatie en feedback. Een belangrijk onderdeel van de communicatie zijn de beroepsrollen.
 • Coachvaardigheden
  Bij de coachvaardigheden wordt ingegaan op de drijfveren en lastige situaties voor studenten. Je gaat aan de slag met dilemma’s en morele weerbaarheid.

Intervisie
Je bereidt je voor op de onderwijscontactdag en gaat aan de slag met een eigen casus. Ook is het goed om intervisie te gaan gebruiken samen met je collega’s. Met dit onderdeel bereid je je hierop voor.

Resultaat

Na afronding van deze training ben je in staat om op adequate en startbekwame wijze bachelorstudenten te begeleiden bij hun leertraject.

Praktische informatie

Code: B002234.002
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 18 sbu
Instituut: 8 sbu
Korps: 2 sbu
Zelfstudie: 6 sbu
Proeve: 2 sbu

Duur: < 1 week
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 1.801,00

Toelichting studielast

Voor deze deeltijdopleiding wordt 18 sbu gerekend. Naar verwachting ben je 8 uur kwijt aan voorbereiding, 8 uur voor de onderwijscontactdag en 2 uur voor de proeve (het eindverslag).

Randvoorwaarden

Aanwezigheid op de onderwijscontactdag en het afronden van de opdrachten uit e-learning zijn voorwaardelijk voor deelname aan de proeve (indienen eindverslag).  

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

 • Minimaal een bachelor-diploma.
 • Werkzaam als bachelor binnen de politietaak.
 • Je bent minimaal aan één bachelorstudent gekoppeld.

Vrijstellingen

Binnen de opleiding wordt niet gewerkt met vrijstellingen. Wel kun je sommige kerntaken sneller afronden omdat je al over kennis of vaardigheden bezit. Bespreek dit met jouw docenten.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.