Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Module Bodem voor de milieuagent

Algemeen

In deze module leer je de diverse vormen van bodemverontreiniging herkennen en wat daarvan de impact is op het milieu. Ook komt de aanpak van deze vorm van milieuproblematiek aan de orde.

Dit is één van de vijf modules van de specialistische opleiding milieuagent. De milieuagent vervult een belangrijke taak bij de handhaving en opsporing van milieudelicten. Als milieuagent vorm je de verbinding tussen de basispolitiezorg en de milieuteams en heb je meer kennis en deskundigheid op het gebied van milieudelicten. Je handelt eenvoudige milieuovertredingen zelfstandig af en vervult een stimulerende en enthousiasmerende rol richting leidinggevenden en gebiedsgebonden politiefunctionarissen. Je fungeert als hét aanspreekpunt voor alle milieuaspecten binnen je korps, in je werkgebied en zoekt de verbinding met het lokale bestuur en de regionale uitvoeringsdiensten. Met behulp van collega’s en externe partners verzamel en deel jij relevante informatie over zowel landelijke als voor de regio belangrijke milieuthema’s en je initieert milieuprojecten binnen de basispolitiezorg.

Voor wie

Je bent milieuagent in de basispolitiezorg.

Praktische informatie

Code: 4101724.002
Type: Module
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 56 sbu
Instituut: 38 sbu
Korps: 10 sbu
Zelfstudie: 8 sbu

Duur: 3-6 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 1.875,00

Overige informatie

Afhankelijk van je ervaring en werkomgeving kies je, in overleg met jouw leidinggevende, voor de gehele opleiding Milieuagent en dus alle modules. Vrijstelling voor bepaalde onderdelen van de opleiding is mogelijk. Je moet wel over aantoonbare competenties beschikken die in een ervaringscertificaat worden beschreven.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

  • Je bent in het bezit van het politiediploma op mbo niveau 4
  • Je bent in het bezit van het politiediploma op mbo niveau 3 met minimaal twee jaar praktijkervaring

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Deze module is onderdeel van de opleiding milieuagent. Het is niet mogelijk om voor deze losse module een aanvraag in te dienen.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.