Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Columbus

'Policing in a changing world'

Mondiaal – Euroregionaal – Lokaal

 

Algemeen

Het leertraject Columbus legt verbindingen tussen de macro- en microwereld. Aan de hand van actuele thema’s als terrorisme, migratie en cybercriminaliteit wordt de internationale arena verkend. Er wordt gewerkt aan de hand van vragen als: Hoe kan internationale samenwerking structurele meerwaarde bewerkstelligen en welke competenties zijn daarvoor nodig? Welke politieke en beleidsmatige voorwaarden zijn vereist? Op welke manier kan de politie internationaal een bijdrage leveren aan bijvoorbeeld de veiligheidsproblematiek en criminaliteitsbestrijding maar ook aan strategische positionering en beïnvloeding?

Voor wie

  • (Strategisch) leidinggevenden bij de Nederlandse en Belgische politie en andere organisaties in het veiligheidsdomein als KMar en FIOD.
  • Beleidscoördinatoren in Den Haag/Brussel die verantwoordelijk zijn voor Europese coördinatie op het gebied van internationale politie- en justitiesamenwerking.

Opbouw

Individuele intake  
Blok 1: De wereld
Blok 2: De spelers en de knikkers  
Blok 3: Blik op Brussel  
Blok 4: Het spel  
Blok 5: Presentatie van de position papers  

Resultaat

  • Mondiale ontwikkelingen kunnen relateren aan operaties en vice versa.
  • Sterkere competenties in internationaal opereren, zoals interculturele communicatie en diplomatieke vaardigheden.
  • Cognitieve kennisverdieping op internationale veiligheidsonderwerpen, onder meer op basis van zelfsturend leren (action learning).

Studieduur

7 maanden.
196 sbu.

Data

Start januari 2021

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat op telefoonnummer 088-6622059 of mail naar  politieleiderschap@politieacademie.nl

Inschrijven

Heb je interesse? Meld je dan aan via dit inschrijfformulier.