Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Persoonlijk kompas

Voor jong leidinggevend talent

Algemeen

Aleida Meijerink en Ruud BikHet leerprogramma ‘Persoonlijk Kompas’ richt zich op jouw persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap is in onze optiek: weten wat je passies en ambities zijn, dat je in contact bent met je eigen kern om vanuit daar met jouw talenten een bijdrage te leveren aan de organisatie. Daarnaast zijn het leren omgaan met je schaduwkanten, het nemen van verantwoordelijkheid om daadwerkelijk te handelen en het ontwikkelen van moed om te blijven staan als het spannend wordt belangrijke thema’s.
 
In onze visie wordt het ontwikkelen van leiderschap gezien als een reis langs meerdere dimensies. Binnen het programma word je als deelnemer zowel mentaal, emotioneel, spiritueel en ook op de fysieke dimensie uitgedaagd om te kijken naar jouw kwaliteiten en vragen. Dit programma is dus geen traditionele training, maar eerder een ontdekkingsreis.

Voor wie

Je hebt minimaal zeven jaar werkervaring en een leidinggevende positie op teamchefniveau in een burger- of executieve functie. Je bent als jong talent aangekomen op een moment in je loopbaan dat je bewust stilstaat bij vragen als: wat is belangrijk voor mij, waaraan wil ik bijdragen, wat zijn mijn talenten, hoe kan ik beter omgaan met mijn belemmeringen en wat betekent dat voor mijn loopbaankeuze? Deze fundamentele vragen zijn vaak lastig alleen te beantwoorden en je hebt behoefte aan steun en hulp in deze zoektocht naar zingeving. Dit programma biedt je de mogelijkheid om buiten de waan van de dag stil te staan bij jezelf en hoe je van waarde wilt zijn voor de organisatie en de wereld. Je volgt het programma samen met een groep van maximaal 16 deelnemers in een vergelijkbare fase.

Opbouw

Het programma bestaat uit een intakegesprek en vier modules van twee dagen. Tijdens het intakegesprek maak je individueel kennis met de begeleiders. Tijdens dit gesprek wordt onderzocht wat de uitdagingen zijn bij jouw verdere ontwikkeling. Samen werken wij toe naar het formuleren van jouw persoonlijke ontwikkelvraag. In elke module is de politiecontext een belangrijk uitgangspunt.

De modules zijn opgebouwd langs de volgende thema’s en kernvragen:

·         Biografie: waar kom ik vandaan, waar sta ik nu in mijn loopbaan en waar verlang ik naar?
·         Kracht: passie, zingeving, talent, kernwaarden en hoe geef ik deze de ruimte?
·         Belemmeringen: wat belemmert mij om er vol voor te gaan?
·         Manifestatie en oogsten: waar sta ik nu, hoe ga ik verder en wat is daar voor nodig?

Onderdeel van elke module is de Open Space. Hierin zijn coaches en ervaringsdeskundigen beschikbaar, die jou begeleiden bij het verbinden van de opgedane inzichten aan jouw ontwikkelvraag. Als je het programma hebt afgerond voel je je meer verbonden met je eigen kern en vanuit daar ontstaat helderheid over de richting van je loopbaan. Na afloop heb je een netwerk dat je kunt benutten bij uitdagingen en vragen.

Studieduur en startdata

Het programma bestaat uit 4 modules (4x een tweedaagse bijeenkomst).
De modules zijn inclusief avondprogramma op de tussenliggende avond en een overnachting

  • Intakegesprekken: 20, 21, 27 en 28 juli 2020
  • Module 1: 21 en 22 september 2020
  • Module 2: 10 en 11 november 2020
  • Module 3: 7 en 8 december 2020
  • Module 4: 3 en 4 februari 2021   

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met het Politieleiderschap-secretariaat op telefoonnummer 088-6622059 of mail naar politieleiderschap@politieacademie.nl

Inschrijven

Herken je je in dit profiel en wil je in aanmerking komen voor deelname, neem dan contact op met de MD-adviseur van je eenheid en schrijf je in via het inschrijfformulier.

Programmaleiding

De programmaleiders zijn Aleida Meijerink en Ruud Bik.

Ruud Bik

Ruud is voormalig korpschef van het Korps Landelijke Politie Diensten en was tot 1.11.2016 de plaatsvervangend korpschef van de Nationale Politie. Wat is de ‘life-line’ van de Nederlandse politie en wat is in dit verband waard om voor te vechten, zijn thema’s die hem zijn hele werkzame leven hebben beziggehouden. Momenteel is hij als gastdocent betrokken bij de Master voor Tactisch Leidinggevenden aan de Politieacademie, een opleiding voor aankomend teamchefs. Tevens is hij werkzaam als coach voor collega’s in een leidinggevende positie. In dit programma is hij één van de begeleiders en tevens beschikbaar als coach in de ‘open space’. Aangezien in iedere module van dit programma de politiecontext een belangrijk uitgangspunt is, bespreekt hij de biografie en toekomst van de Nederlandse politie.

Aleida Meijerink

“Aan zelfkennis komt geen einde, je komt niet tot een conclusie. Het is een rivier zonder einde. In het bestuderen ervan, in het er steeds dieper in doordringen, vind je rust” (citaat: Krishnamurti).
Het is mijn overtuiging dat leidinggevenden een cruciale rol spelen in het zorgen voor een goed functionerende organisatie, waar mensen met plezier werken. Om deze mooie, maar ook moeilijke taak goed te kunnen uitvoeren is zelfkennis een belangrijk thema. In mijn langdurige ervaring met het begeleiden van leiderschapprogramma’s, van teams en individuen is dit steeds de rode draad geweest. Mensen te ondersteunen bij vragen als: wat wil ik bijdragen, wat zijn mijn talenten en belemmeringen? Mijn levenservaring, relativeringsvermogen en diepe verbondenheid met mensen helpen hierbij.