Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Politieonderwijs opgeschort

Plaatsingsdatum:  

Laatste update: 18-3-2020 13:18

Net als bij alle andere scholen in het land, worden vanwege het coronavirus geen lessen gegeven op de locaties van de Politieacademie. Dit zal in elk geval tot maandag 6 april duren.

Het vervallen geldt voor al het onderwijs, dus ook voor de Basispolitieopleiding en de rijopleiding. Momenteel wordt bekeken hoe de politiestudenten het beste onderwijs kunnen krijgen. Examens zijn voorlopig uitgesteld. De Politieacademie probeert nu alternatieven te regelen, zodat examens door kunnen gaan.
Als bekend is wat de alternatieven voor de examens en lessen zijn, laten (regie)docenten en onderwijscoördinatoren dit weten.

Locaties Politieacademie
De panden van de Politieacademie blijven toegankelijk. Omdat zich nu minder mensen in die schoolgebouwen bevinden, lopen de medewerkers die er voor hun werk moeten zijn minder risico op besmetting. Waar nodig en mogelijk wordt thuisgewerkt. Medewerkers van de Politieacademie moeten dit met hun leidinggevende overleggen.

Inzet studenten bij basisteams
Op landelijk niveau wordt op het plan besproken om studenten basisteams te laten ondersteunen. Teams kunnen hulp gebruiken, omdat medewerkers bijvoorbeeld thuis een zorgtaak of niet schoolgaande kinderen hebben. Studenten die hier meer over willen weten, kunnen hiervoor contact opnemen met hun trajectbegeleider en regiedocent.Trefwoorden