Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Politieacademie vlagt op Coming Out Day

Plaatsingsdatum:  

Laatste update: 11-10-2019 13:34

Het is vandaag Coming Out Day, waarbij aandacht wordt besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBTI) openlijk voor een seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen, oftewel coming-out. Net als vorig jaar doet de politie dit jaar weer mee en wordt er op verschillende politiebureaus in Nederland een regenboogvlag gehesen.​


De politie vindt deelname aan deze dag belangrijk. Zij wil het vertrouwen van de LHBTI-gemeenschap in de politie vergroten en laten zien dat het veilig is om melding/aangifte te doen van incidenten die gerelateerd zijn aan geaardheid of genderidentiteit.

Drempel verlagen

Daarnaast vindt de politie het belangrijk om ook een werkgever voor iedereen te zijn en collega's tijdens Coming Out Day bewust te maken van de dillema's en drempels die sommige collega's hebben.

Politie van en voor iedereen

De kernwaarden van de politie zijn integer, betrouwbaar, moedig en verbindend. De politie is waakzaam en dienstbaar en staan voor vrijheid en gelijkwaardigheid. Die waarden zijn het fundament van de politieorganisatie en het fundament van de samenleving. Neutraliteit was, is en blijft daarbij onverminderd belangrijk als uitgangspunt bij het politiewerk.

Regenboogvlag gehesen

Ter gelegenheid van Coming Out Day hesen vorig jaar een recordaantal gemeenten, ministeries en provincies de regenboogvlag. Ook is op diverse politiebureaus de regenboogvlag gehesen. Het hoofdbureau van de politie hijst gedurendSe Coming Out Day de regenboogvlag en geeft alle eenheden de ruimte om dit voorbeeld te volgen. Hiermee draagt zij bij aan de acceptatie en emancipatie van LHBTI'ers in Nederland en daarbuiten.

Roze in blauw

Respect tonen voor iemands geaardheid, levensovertuiging of godsdienst is een belangrijke voorwaarde voor dat goede en wederzijdse contact. Het is aan de politie-eenheden zelf om te bepalen of zij deelnemen aan Coming Out Day en in welke vorm. In de voorbereiding van de politie deelname wordt nauw samengewerkt met Roze in Blauw, het medewerkersnetwerk van de politie voor LHBTI'ers. Zij zijn tevens aanspreekpunt voor de LHBTI-gemeenschap in de samenleving en waar nodig ook intern.

Trefwoorden
Coming Out Day regenboogvlag