Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Politie staat op een keerpunt

Plaatsingsdatum:  

Laatste update: 20-4-2017 14:25

​“De politie staat met informatiegestuurd werken op een keerpunt: van informatiegestuurd politiewerk naar politiewerk in een informatie(gestuurde) maatschappij”. Dat betoogde Mariëlle den Hengst 22 maart jl. op het seminar 'Keerpunt informatiegestuurd politiewerk'. Pieter-Jaap Aalbersberg, eenheidschef van Amsterdam en portefeuillehouder Intelligence onderschreef dat. Mariëlle den Hengst, vertrekkend lector Intelligence, overhandigde op het seminar het eerste exemplaar van ‘Informatiegestuurd politiewerk in de praktijk’ aan Pieter-Jaap Aalbersberg.

Ontwikkeling

Het gepresenteerde ‘Informatiegestuurd politiewerk in de praktijk’ schetst de ontwikkeling die informatiegestuurd politiewerk de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Het bevat bijdragen van de mensen die in de praktijk bezig zijn met de uitvoering en ontwikkeling van informatiegestuurd politiewerk. Vakmensen, die met alle politiecollega’s en partners samen leren hoe het verder gaat. Een bewuste keuze, vele auteurs, die past bij het praktijkgerichte onderzoek van de Politieacademie. Met dit boek krijgen collega’s op straat, leidinggevenden, partners en beleidsmakers zicht op kansen en knelpunten, standpunten, handvatten, dilemma’s en ontwikkelingen rond informatiegestuurd politiewerk. Het boek werd uitgedeeld aan alle bezoekers van het seminar en wordt de komende tijd breder verspreid binnen politiepraktijk en –onderwijs.

Lezen?

‘Informatiegestuurd politiewerk in de praktijk’, onder redactie van Mariëlle den Hengst, Tjeerd ten Brink en Jan ter Mors, is hier (gratis) te downloaden.
Een fysiek exemplaar van het boek is te bestellen bij uitgeverij Vakmedianet.

Bijdragen?

‘Informatiegestuurd politiewerk is een pleonasme, net als witte sneeuw. Politiewerk is per definitie informatiegestuurd’, aldus Mariëlle. Een oproep aan iedere collega om bij te dragen aan ontwikkeling van het vakgebied. Mis jij zienswijzen, ontwikkelingen of heb je anderszins iets bij te dragen aan dit boek? Via de Community of Intelligence kun je bijdragen toevoegen en meediscussiëren. De Community of Intelligence is het netwerk bij uitstek om samen te werken aan het intelligencevakgebied. In dit netwerk kun je kennis met elkaar delen, reviews aanvragen en bekijken, documenten van je collega's inzien, vragen stellen aan je collega's en discussies volgen over intelligencegerelateerde zaken.

Trefwoorden
Pieter Jan Aalbersberg en Marielle den Hengst