Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Nieuw kenniscentrum veilige digitale samenleving

Plaatsingsdatum:  

Laatste update: 20-4-2020 11:11

De Politieacademie, Universiteit Twente, Hogeschool Saxion, ROC Aventus en de Koninklijke Marechaussee gaan samen met de gemeente Apeldoorn en Apeldoornse bedrijven een kenniscentrum ontwikkelen dat bijdraagt aan veiligheid in een steeds digitalere samenleving. 

In het nieuwe kenniscentrum zijn vanaf september 2021 verschillende onderwijs- en ondezoeksactiviteiten te vinden voor zowel studenten als medewerkers van bedrijven. Zo kunnen innovatieve forensische opsporingstechnieken eigen worden gemaakt, kan er kennis worden gemaakt met de nieuwste monitorsystemen voor agenten, marechaussees en brandweermensen en is er maatwerk-onderwijs voor professionals en aanstormend talent, bijvoorbeeld op het terrein van cyber security.

Overeenkomst

Alle betrokken partijen hebben hiervoor op donderdag 16 april een overeenkomst gesloten. Door de coronamaatregelen kon de geplande bijeenkomst in het stadhuis van Apeldoorn niet doorgaan. Daarom ondertekenden de samenwerkingspartners in een digitale sessie. Namens de Politieacademie ondertekende plaatsvervangend directeur Kathelijne van Kammen. "Deze ondertekening is een bekrachtiging van de opgebouwde samenwerking met Saxion, een versteving van de samenwerking tussen partners met dezelfde intenties bij veiligheid in een digitale samenleving, en past in de traditie van Apeldoorn," aldus Kathelijne van Kammen. 

Samenwerking

Ook Arie van der Ven, hoofd Staf van de Politieacademie, is blij met de verregaande samenwerking: "Met deze verklaring staat de weg open naar een nieuw kenniscentrum in Apeldoorn, waarin de Politieacademie samen kan gaan werken met andere onderwijsinstelling en bedrijven bij het verrichten van onderzoeken en het ontwikkelen en aanbieden van (nieuw) onderwijs. We werken al veel samen met Saxion zoals het gezamenlijk ontwikkelen van minoren (o.a. intelligence), het specifiek maken van de Associate Degree van Saxion (bijvoorbeeld Leiderschap voor het politieonderwijs) en het bij elkaar brengen van de lectoraten. Dit gaat nu verder toenemen. Professionalering van de docenten, flexibilsering in het onderwijs, kwaliteitszorg en prestatiedashboard zijn de grote thema's die verbinden en uitwisselbaar blijken te zijn. Met deze verklaring benadrukken de betrokken partijen het belang van een samenwerkingsverband bij een toenemende digitalisering om ons heen en in het onderwijs:  'Samen aan de slag voor een veilige digitale samenleving'."


Meer weten over het nieuwe kenniscentrum? Lees dan deze artikelen:


- https://www.apeldoorn.nl/ter/Actueel/2020/april/Nieuw-kenniscentrum-veilige-digitale-samenleving-in-Apeldoorn.html
- https://www.saxion.nl/nieuws/2020/april/saxion-vanaf-2021-onderdeel-kenniscentrum-veilige-digitale-samenleving
-https://www.utwente.nl/nieuws/2020/4/585873/nieuw-kenniscentrum-veilige-digitale-samenleving-in-apeldoorn

Trefwoorden