Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Geslaagd voor de internationale minor

Plaatsingsdatum:  

Laatste update: 1-5-2017 11:20

Veertien studenten uit Nederland, Polen, Hongarije en Engeland kregen dinsdag 25 april hun certificaat voor de internationale minor uitgereikt. Bij de 'graduation ceremony' waren medestudenten, docenten, study buddies, gastgezinnen en collega's van politie en Politieacademie aanwezig. Tijdens de bijeenkomst vertelden onder meer studenten en docenten over hun ervaringen de afgelopen maanden.

 

Frederike Everts, directie Politieacademie, heette de studenten, docenten en gasten welkom. "Politiewerk wordt steeds internationaler. Onderwijs is niet meer alleen gericht op het hier en nu, maar kijkt juist ook over de grenzen heen. Als je werk de wereld beslaat, moet het onderwijs daarop aansluiten en eigenlijk zelfs daarop vooruitlopen. In de toekomst willen we de Politieacademie nog beter toegankelijk maken voor internationale studenten door meer Engelstalig onderwijs aan te bieden."

Over de minor

Globalisering, digitalisering, migratie, terrorisme, grensoverschrijdende criminaliteit en internationale samenwerking beïnvloeden het werk van de politie. De Engelstalige internationale minor 'Applied Research in the Context of European Policing' speelt hierop in en verruimt het internationale blikveld. De minor behandelt onder meer thema's van de Europese veiligheidsagenda zoals terrorisme en radicalisering, georganiseerde criminele groepen en cybercrime.

Diversiteit

De Engelse Lima en Politieacademie student Jonathan gaven een korte inkijk in hun ervaringen van de afgelopen maanden. Beide studenten gaven aan dat deze internationale minor hun blik heeft veranderd. "Studeren in Nederland en aan de Politieacademie is een geweldige ervaring," vertelde Lima. "Ik heb veel geleerd van het politiewerk in Europa, maar ook de Nederlandse cultuur leren kennen en kennis gemaakt met andere internationale studenten." Voor Jonathan is de minor echt van invloed geweest op zijn beslissing om meer te doen met internationalisering. Ook docente Maike Gieling was enthousiast over het lesgeven aan deze internationale groep. "Voor mij kwamen alle ingrediënten samen: de internationale component, de diversiteit van de studenten en de interactieve manier van lesgeven." Tijdens de bijeenkomst werden ook de gastgezinnen en studiebuddies bedankt. De studenten wonen bij de FSG Academy in Apeldoorn en de gastgezinnen hebben de studenten wegwijs gemaakt in Apeldoorn en Nederland.

Integraal onderdeel politiewerk

Linda Schouten van de Afdeling Internationale Samenwerking van de politie legde de verbinding met politiewerk. "Ik hoef jullie niet te zeggen hoe belangrijk internationale samenwerking is, dat hebben jullie wel geleerd. Vaak wordt echter internationalisering gezien als iets speciaals. Maar eigenlijk is het gewoon een integraal onderdeel van ons dagelijks werk. Vooral in de grensregio's en grote steden. Door onderwijs zoals deze internationale minor leren we de juiste vragen stellen en kunnen we onze huidige instrumenten nog veel beter inzetten."

Heb je zelf interesse in de internationale minor, studeren of als docent meelopen in het buitenland? Neem dan contact op met het Erasmus+ team voor de mogelijkheden via student.exchange@politieacademie.nl.

Trefwoorden