Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Een nieuwe generatie leiders

Plaatsingsdatum:  

Laatste update: 29-3-2018 15:54

​Op vrijdag 16 maart ontvingen de eerste studenten van de Master Tactisch Leidinggeven (MTL) het diploma uit handen van Oscar Dros, voorzitter van de stuurgroep Nieuw Leiderschapsonderwijs. Een mooi moment voor de studenten én het bewijs dat het zeer ambitieuze en vernieuwende onderwijs een succes is. De uitreiking van het stenen mijlpaaltje door Gerard Snel, teamchef Politieleiderschap van de Politieacademie, onderstreepte de prestatie van de studenten.

Mijlpaal

De diploma-uitreiking was ook een mijlpaal voor het nieuwe leiderschapsonderwijs. Innovatief onderwijs waarin leiderschapsontwikkeling van de nieuwe generatie leidinggevenden een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van de praktijk en de Politieacademie. De opleiding is ondersteunend aan de transitie van beheersmatig management naar operationeel leiderschap. Dit concept werd onlangs door de externe accreditatiecommissie uniek en inspirerend genoemd.

Jaco van Hoorn, voorzitter van het platform School maken in de praktijk, sprak over een zeer geslaagd en waardevol onderwijsconcept waarin onderwijs en praktijk sterk verbonden zijn. Hij benadrukte het belang van waarde gedreven leiderschap voor de politie dat centraal staat in het leiderschapsonderwijs.

Waarde gedreven leiderschap

Het nieuwe leiderschapsonderwijs is ontwikkeld om een nieuwe generatie leiders op te leveren die in staat is om keuzes te maken op basis van waarden in plaats van regels. Leiders die gericht zijn op de operatie en op het bepalen van zinvolle resultaten in de buitenwereld. De leerprocesbegeleider en de teamchef begeleiden het leren dat grotendeels in de praktijk plaatsvindt.

Klik hier voor meer informatie over de MTL.

Trefwoorden
groepsfoto uitreiking diploma