Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Diploma Politieagent GGP nu officieel ingeschaald op NLQF niveau 4

Plaatsingsdatum: 23-4-2024 10:00

Laatste update: 23-4-2024 10:00

​​Op het diploma van de opleiding Politieagent Gebiedsgebonden Politiezorg (GGP) staat voortaan NLQF niveau 4. ​Het Nationaal Coördinatiepunt Nederlands Kwalificatieraamwerk (NLQF) heeft de inschaling op NLQF niveau 4 officieel vastgesteld. Daarmee is het niveau van de opleiding nu ook te vergelijken met dat van andere (beroeps-)opleidingen in Nederland en in Europa (EQF).  

Het NLQF telt acht niveaus: van basiseducatie tot universiteit. Elk niveau beschrijft de kennis die ervoor nodig is, wat iemand ervoor moet kunnen, hoeveel verantwoordelijkheid het niveau vraagt en hoe zelfstandig iemand moet zijn. 

NLQF N4.jpgDe opleiding Politieagent GGP op NLQF niveau 4 is qua niveau gelijk aan het niveau van een MBO 4 opleiding. Na afronding krijgen studenten een diploma op NLQF niveau 4, afgegeven door de Politieacademie. 


De Politieacademie stond tot nu toe in voor het niveau van de huidige opleiding Politieagent GGP en de opleidingen die daaraan vooraf gingen. We gebruikten daarvoor al officiële standaarden. Kathelijne van Kammen, directeur Onderwijs van de Politieacademie zegt hierover: ‘Het niveau was binnen de politieorganisatie erkend. Toch geeft de inschaling nu ook daadwerkelijk zekerheid waardoor er geen discussie nodig is over het niveau. Bovendien kwamen er regelmatig vragen van afgestudeerden over het niveau van hun diploma. Bijvoorbeeld omdat zij na de opleiding Politieagent GGP een hbo-opleiding willen volgen. Met de inschaling op NLQF niveau 4 kunnen zij met hun diploma voortaan gemakkelijk hun werk- en denkniveau aantonen. Zij kunnen hiermee eenvoudiger keuzes maken voor verdere opleidingen en loopbaanstappen. Dit kan zowel binnen als buiten de politieorganisatie en zelfs internationaal.’ 


​​

Trefwoorden