Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Politieacademie: we staan open voor debat over ons onderwijs

Plaatsingsdatum: 29-3-2023 14:00

Laatste update: 29-3-2023 14:01

Gisteren werd op de website van EenVandaag een artikel geplaatst waarin rechtspsycholoog Peter van Koppen kritiek uitte op de kwaliteit van het verhoor door de Nederlandse politie. Hij richtte zijn pijlen in het bijzonder op de Politieacademie die boos zou worden als dit zou worden aangekaart en het 'prima vindt zoals het gaat'. De redactie van EenVandaag heeft nagelaten de Politieacademie een reactie te vragen en dat willen we bij deze rechtzetten.

 
De Politieacademie neemt afstand van de suggestie dat docenten niet openstaan voor kritiek op het onderwijs of de ogen sluiten voor nieuwe inzichten. Deze stelling wordt ook niet verder onderbouwd.

De Politieacademie verzorgt de opleiding van (nieuwe) agenten maar doet ook onderzoek naar hoe politiewerk (in al haar facetten) kan worden verbeterd.  Een goed functionerende opleiding kan niet zonder een permanent scherp oog voor nieuwe ontwikkelingen en inzichten, die worden aangeleverd vanuit de wetenschap. Op jaarbasis worden op nationaal en internationaal niveau honderden onderzoeken opgeleverd die door medewerkers van de Politieacademie worden gescand op toepasbaarheid. In die zin heeft de lesstof zich duidelijk ontwikkeld.

Debat en discussie zijn per definitie onderdeel van de academische wereld en bij de Politieacademie is het niet anders. De Politieacademie betreurt dan ook dat hier zo schijnbaar achteloos over werd geoordeeld als in het artikel van EenVandaag.

De redactie heeft overigens inmiddels ruiterlijk excuses gemaakt voor het niet toepassen van hoor en wederhoor en daar zijn we blij mee.​​

Trefwoorden