Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Politie Rijinstructeur categorie C

Algemeen

Vanuit je werk als politiemedewerker deelnemen aan het verkeer is niet de makkelijkste taak. Naast het verrichten van de werkzaamheden die bij je werk horen wordt van je verwacht dat je veilig en vlot door het verkeer gaat . Daarom zijn er een groot aantal politie specifieke rijopleidingen die je voor deze taak toerusten.

Aan het zijn van docent binnen dit type opleidingen zijn aanvullende wettelijke eisen gesteld. Iedereen die zich bezig houdt met het geven van rijonderricht moet gediplomeerd zijn op grond van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen. Het Diploma Politie Rijinstructeur geeft deze bevoegdheid voor docenten die binnen de politie onderwijs geven op het gebied van rijvaardigheid en rijveiligheid.

Voor wie

Politiemedewerkers die zich als docent binnen de politie bezig houden met het geven van rijonderricht voor de vrachtauto (rijbewijscategorie C).

Opbouw

Je wordt opgeleid en getraind in eigen rijvaardigheid, (verkeers)wetgeving, didaktiek en het vormgeven van praktijkrijvaardigheidonderwijs. Belangrijk onderdeel is het doorlopen van een stageprogramma. Onder begeleiding van een stagementor oefen je in de uitvoering van de praktijk.

Praktische informatie

Code: PLRC-2019.2019
Type: Opleiding
Examineringtype: Diploma

Studielast totaal: 476 sbu
Instituut: 476 sbu

Duur: 1-3 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Overige informatie

De volledige opleiding (inclusief stage) wordt binnen de Politieacademie doorlopen. 

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je bent aangesteld als executief politieambtenaar.

Je bent in het bezit van:

  •  rijbewijs categorie B en C
  •  diploma Politierijinstructeur B
  •  burger WRM certificaat C

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? Dan is het niet mogelijk om deze opleiding via Youforce aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met je leidinggevende of een HR-adviseur.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.