Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Rijopleiding Initieel Onopvallend (2023)

Algemeen

Rijopleiding Initieel Onopvallend

Voor wie

  • Je bent werkzaam in een vakgebied passend voor collega’s met een executieve aanstelling met specifieke inzetbaarheid (ESI), met als specifieke inzetbaarheid de Forensische Opsporing. Je bent voor een specifieke taak aangesteld en hebt  geen rijopleiding gevolgd.
  • Je bent vanuit jouw taak belast met het rijden met Optische- & Geluidssignalen en/of de gebruikmaking van de Vrijstellingen RVV 1990 en moet ergens met spoed naar toe. Je hebt geen uniformberoep of opleiding en ook geen rijopleiding gevolgd. 

Opbouw

De ROI Onopvallend  bestaat uit twee delen:

  1. Een theoretische e-learning waarin je zelfstandig de kennis opdoet die nodig is voor het rijden met een onopvallende (niet herkenbare) politieauto. Hieronder vallen ook de vereisten, benoemd in de Richtlijn Optische en Geluidssignalen 2009, voor het rijden met O&G.
  2. Een praktisch deel waarin de competenties, benodigd voor jouw specifieke taak, beoefend worden in het dagelijks verkeer.

Resultaat

  • Je bent in staat om zelfstandig en veilig jouw specifieke rijtaak uit te voeren in een onopvallende politieauto.
  • Je doet dit vanuit je voorbeeldfunctie, met gebruikmaking van je vrijstelling of als voorrangsvoertuig met O&G.
  • Je kwalificeert je als competent voor het rijden met een onopvallende politieauto.
  • Je kunt door de korpschef worden aangewezen zoals vereist in de Brancherichtlijn Verkeer Politie.

Praktische informatie

Code: B002275.002
Type: Cursus
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 56 sbu
Instituut: 32 sbu
Zelfstudie: 24 sbu

Duur: < 1 week
Locatie: Pro Centrum
Totaalprijs: € 1.341,00

Toelichting studielast

De sbu’s zijn verdeeld over een theoretisch deel (24 uur) en een praktisch uitvoerend deel (32 uur). Het theoriedeel kun je zelf (tijd en plaats onafhankelijk) indelen en volgen aan de hand van een e-learning module. Het praktijkdeel beslaat 4 aaneensluitende dagen en wordt verzorgd vanuit een locatie van de Politieacademie.

Overige informatie

Deze rijopleiding kan ook worden verzorgd door één van onze externe partners.

Randvoorwaarden

Algemeen deel
Het betreft hier een rijopleiding met een onopvallende politieauto. Hiervoor is uiteraard een rijbewijs van de categorie B vereist. Het verdient de aanbeveling om, voorafgaand aan de opleiding, al enige rijervaring te hebben opgedaan. Advies is om tenminste 6 maanden rijervaring op te doen voorafgaand aan de start van de opleiding.

Theoretisch deel
Het volgen van dit onderdeel is in principe tijds- en plaats onafhankelijk. Je kunt de e-learning in principe vanaf ieder device openen (telefoon, IPad, laptop etc.). Het verdient echter aanbeveling om dit vanaf een vaste plek te doen waar je toegang hebt tot het internet. De ervaring leert dat het standaard werkstation van de Nederlandse politie teveel afschermingen kent om alle aspecten van de e-learning te kunnen benaderen.

Praktisch deel
Tijdens de opleiding werk je in burgerkleding in de publieke ruimte. Je krijgt les van een burger instructeur en de mobilofoon in de auto is uitgeschakeld. Daarom hoef je je bewapening niet mee te nemen naar de rijopleiding.

Startdata

Deze opleiding start op ondergenoemde data.

Per startdatum staan de beschikbare opleidingsplaatsen en -data vermeld.

Opleidingsdagen zijn normaal gesproken van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 uur tot 17.00 uur. 

Deze informatie wordt dagelijks bijgewerkt.

Vanwege een inconsistentie op de onderwijsaanbodsite is het aantal beschikbare plekken per startmoment momenteel niet beschikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
Voor de goede orde: het aantal beschikbare plekken dat wordt getoond bij het aanmelden van studenten in Osiris docent/begeleider is correct!

Startdatum: 17-07-2023

Locatie: Pro Centrum
Beschikbare opleidingsplaatsen: Momenteel niet beschikbaar (zie opleidingsdata weergeven).
Opleidingsdata weergevenOpleidingsdata:
Let op: dit startmoment is klantspecifiek!

Code: S038
Opleidingsdata sluiten

Algemene instroomeisen

  • Rijbewijs categorie B.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.