Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Psychologie van de FO (2023)

Algemeen

Psychologie van de FO

Voor wie

Politiemedewerkers werkzaam in het forensische domein.

Opbouw

In deze tweeweekse module leer je hoe jij zelf als forensisch onderzoeker in elkaar zit en wat jou helpt om gezond te blijven. Daarnaast leer je ook de menselijke psychologische processen die plaatsvinden tijdens het doen van een forensisch onderzoek kennen en leer je hoe je deze kennis en inzichten kan inzetten om jouw onderzoek met de juiste focus uit te kunnen voeren.

In de eerste week sta jij, in jouw werk als FO’er, centraal. Je bent hiervoor met een groep collega FO’ers vijf dagen met een trainer op een locatie waar je ook blijft overnachten.

In de tweede week voer je op maandag een zelfstudie opdracht uit die de basis vormt voor de les bij het NFI op donderdag. Op de dinsdag is er een mogelijkheid om te ervaren hoe het is om te werken met een overleden lichaam. Dit zal plaatsvinden bij een extern mortuarium.

Resultaat

Aan het eind van de module Psychologie van de FO weet jij wie jij bent als FO’er en hoe jij jezelf met handige tips en trucs gezond kunt houden in het werk. Daarnaast weet jij dat er bij werken op een PD, naast het technische werk, ook een psychologisch proces plaats vindt. Deze kennis en inzichten kan jij gebruiken om jouw  forensisch onderzoek geconcentreerd uit te voeren.

Praktische informatie

Code: B002265.002
Type: Cursus
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 72 sbu
Instituut: 36 sbu
Korps: 18 sbu
Zelfstudie: 18 sbu

Duur: 1-2 weken
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 1.255,00

Indeling van het onderwijs

Week 1: 5-daagse inclusief overnachtingen opeen  externe locatie.
Week 2: zelfstudie, bezoek NFI, optioneel bezoek aan mortuarium.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je bent in het bezit van het certificaat 'Basis PD Onderzoek FO'.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? Dan is het niet mogelijk om deze opleiding via Youforce aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met je leidinggevende of een HR-adviseur.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.