Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Basis Digitaal Zeden

Algemeen

Binnen de opleiding Handelen in Zedenzaken wordt er specifiek aandacht besteed aan basale digitale vaardigheden. Je leert in je eigen werksituatie kansen herkennen en te benutten om de aanwezige digitale sporen, ten behoeve van de opsporing in te zetten. Je leert hoe het internet en de internet opsporing werkt en ingezet kan worden. Je leert welke digitale aspecten technisch, tactisch en juridisch van belang zijn tijdens het opsporingsonderzoek.

Voor wie

Je bent aangesteld als rechercheur binnen een zedenteam.

Opbouw

Tijdens deze vijfdaagse leer je over de werking van het internet, internetsites, social media internetopsporing en het gebruik van forensische software zoals Hansken. Naast tactisch digitale basiskennis leer je welke juridische kansen en restricties er zijn, om zodoende op de meest verantwoorde wijze op het internet en aan digitale gegevens onderzoek te kunnen doen binnen de zeden context.

Resultaat

Na afronding kan je de opgedane kennis en vaardigheden aangaande de digitale aspecten binnen zedenzaken toepassen in de praktijk.

Praktische informatie

Code: B002174.003
Type: Cursus
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 84 sbu
Instituut: 40 sbu
Korps: 19 sbu
Zelfstudie: 25 sbu

Duur: < 1 week
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 1.733,00

Randvoorwaarden

Je hebt de beschikking over een computer en kan op het werk gebruik maken van het IRN netwerk.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je bent werkzzam op een zedenafdeling.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? Dan is het niet mogelijk om deze opleiding via Youforce aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met je leidinggevende of een HR-adviseur.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.