Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Planner

Algemeen

Wil jij personeelsroosters maken en beheren en als planprofessional aan de slag? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Je adviseert over roosteraspecten als de Arbeidstijdenwet, capaciteitsmanagement, ergonomie en het oplossen van knelpunten in de planning. Daarnaast geef je zelf vorm aan roosters en ga je roosters beoordelen. Je maakt de opdracht helder, signaleert, adviseert en informeert belanghebbenden. Je krijgt kennis van de plannings- en informatiesystemen en werkt methodisch. Tijdens de opleiding ga je aan de slag met praktijkopdrachten en kun je het geleerde meteen in de praktijk toepassen.
Het onderwijs vindt plaats onder regie van de Politieacademie. Dit betekent dat een externe aanbieder met inhoudelijke expertise het vakspecifieke onderwijs verzorgt.

Voor wie

Planners werkzaam bij de Nationale Politie.

Opbouw

De gehele opleiding tot planner bestaat uit twee trainingen, te weten:  Planner (9403316) en BVCM Planner (9403317).
Je schrijft je hiervoor afzonderlijk in via de tegel in Youforce. Het volgen van één training is natuurlijk mogelijk, zolang je voldoet aan de gewenste instroomeisen.

Je volgt één dag per week, vier weken lang, onderwijs op de concernlocatie van de Politieacademie. Tussen de bijeenkomsten door ga je in de eigen werkomgeving aan de slag met praktijkopdrachten. Het geleerde pas je direct toe in de praktijk. Je rondt de opleiding af met een theoretisch examen.

 

Praktische informatie

Code: 9403316.002
Type: Training
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 62 sbu
Instituut: 27 sbu
Zelfstudie: 35 sbu

Duur: 1-3 maanden
Locatie: Politieacademie Concernlocatie
Totaalprijs: € 4.132,00

Indeling van het onderwijs

De doorlooptijd van de opleiding bedraagt zes weken. Je start de eerste week met zeven uur voorbereiding en volgt een e-learning ATW. Hierna start op een vaste dag per week de opleiding. Je volgt, vier weken lang, één dag opleiding op de concernlocatie van de Politieacademie. Tussen de bijeenkomsten door werk je aan praktijk- en voorbereidingsopdrachten.

Toelichting studielast

De studiebelasting is gemiddeld zeven uur per week. Ter afsluiting van de opleiding leg je een schriftelijke online examen af met meerkeuzevragen. 

 

Randvoorwaarden

Voorafgaand aan de training volg je de e-learning ATW. Na inschrijving ontvang je hierover meer informatie.

Startdata

Deze opleiding start op ondergenoemde data.

Per startdatum staan de beschikbare opleidingsplaatsen en -data vermeld.

Opleidingsdagen zijn normaal gesproken van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 uur tot 17.00 uur. 

Deze informatie wordt dagelijks bijgewerkt.

Vanwege een inconsistentie op de onderwijsaanbodsite is het aantal beschikbare plekken per startmoment momenteel niet beschikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
Voor de goede orde: het aantal beschikbare plekken dat wordt getoond bij het aanmelden van studenten in Osiris docent/begeleider is correct!

Startdatum: 15-09-2021

Locatie: Politieacademie Concernlocatie
Beschikbare opleidingsplaatsen: Momenteel niet beschikbaar (zie opleidingsdata weergeven).
Opleidingsdata weergevenOpleidingsdata:
wo 15-9
wo 22-9
wo 29-9
wo 6-10
di 12-10 examen

Code: S002

Vanwege een inconsistentie op de onderwijsaanbodsite is het aantal beschikbare plekken per startmoment momenteel niet beschikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
Voor de goede orde : het aantal beschikbare plekken dat wordt getoond bij het aanmelden van studenten in Osiris docent/begeleider is correct!Opleidingsdata sluiten

Algemene instroomeisen

Je bent werkzaam bij de Nationale Politie en beschikt over een mbo-niveau 3 werk- en denkniveau.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.