Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Digitalisering in de opsporingspraktijk

Algemeen

Deze training maakt je bewust van de mogelijkheden die de digitalisering van de samenleving biedt voor de opsporing. De training zal helpen bij het beter uitvoeren van je werk.

  • Je leert digitale sporen eerder op te merken en tijdig veilig te stellen.
  • Je leert vragen aan digitaal experts beter te stellen.
  • Je leert gegevensdragers te herkennen en hoe je deze moet behandelen.
  • Je leert hoe je sporen op het internet te herkent, hoe je gegevens kunt verkrijgen en welke bevoegdheden je specifiek ten dienste staan bij de opsporing in het digitale domein.
  • Je leert hoe je je digitaal veilig kunt gedragen.
  • Je leert niet hoe je gegevens veiligstelt van een gegevensdrager of hoe je onderzoek uitvoert in publiek toegankelijke internetbronnen; wel leer je welke vragen je kunt stellen aan bijvoorbeeld de digitaal expert of internetrechercheur om de gewenste gegevens te verkrijgen.

In de training wordt beperkt tot het verrichten van eenvoudige handelingen en leidt niet op tot digitaal deskundige of expert.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor tactisch rechercheurs.

Opbouw

De eerste dag van de training staat in het teken van introductie van digitale begrippen en bevoegdheden voor opsporing op het internet. De tweede dag biedt een verdieping inzake sporen op het internet, veilig internetgebruik en anoniem internetten. Tijdens de derde dag worden de tactische en juridische aspecten van een doorzoeking behandeld en wordt aandacht besteed aan besturing van een device op afstand. Ook wordt een start gemaakt met de uitwerking van een onderzoek. De volgende dag worden de vorderingsbevoegdheden behandeld om daarna verder te gaan met de uitwerking van een onderzoek. Dit mondt uit in het verhoor van een verdachte. De vijfde dag wordt de training afgerond met de behandeling van tal van losse onderwerpen en een diagnostische toets.

Praktische informatie

Code: 9300869.002
Type: Training
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 40 sbu
Instituut: 40 sbu

Duur: < 1 week
Locatie: BCN Utrecht
Totaalprijs: € 1.568,00

Toelichting studielast

Het betreft een 5-daagse training.

Startdata

Deze opleiding start op ondergenoemde data.

Per startdatum staan de beschikbare opleidingsplaatsen en -data vermeld.

Opleidingsdagen zijn normaal gesproken van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 uur tot 17.00 uur. 

Deze informatie wordt dagelijks bijgewerkt.

Vanwege een inconsistentie op de onderwijsaanbodsite is het aantal beschikbare plekken per startmoment momenteel niet beschikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
Voor de goede orde: het aantal beschikbare plekken dat wordt getoond bij het aanmelden van studenten in Osiris docent/begeleider is correct!

Startdatum: 09-05-2023

Locatie: BCN Utrecht
Beschikbare opleidingsplaatsen: Momenteel niet beschikbaar (zie opleidingsdata weergeven).
Opleidingsdata weergevenOpleidingsdata:
di 09-05, wo 10-05
di 23-05, wo 24-05
di 06-06

Code: S001

Vanwege een inconsistentie op de onderwijsaanbodsite is het aantal beschikbare plekken per startmoment momenteel niet beschikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
Voor de goede orde : het aantal beschikbare plekken dat wordt getoond bij het aanmelden van studenten in Osiris docent/begeleider is correct!Opleidingsdata sluiten

Algemene instroomeisen

Je bent tactisch rechercheur.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.