Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Basis Internet Training

Algemeen

Veel informatie op het internet kan een bijdrage leveren aan het politiewerk. Het zoeken op internet is echter niet zonder risico’s. Weet jij bijvoorbeeld welke informatie je achterlaat bij het simpelweg bezoeken van een website? In deze training leer je de technieken achter de werking van het internet, de opbouw van websites, welke informatie je tegen kunt komen en hoe je deze kunt gebruiken in jouw onderzoeken.

Voor wie

Politiemedewerkers die tijdens hun werk regelmatig onderzoekshandelingen verrichten op het internet, bijvoorbeeld basis politiemedewerkers, infodeskmedewerkers en rechercheurs.

Opbouw

De training bestaat uit een blok van twee dagen en een blok van anderhalve dag. Tijdens het laatste dagdeel vindt het afsluitende examen plaats.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Werken met Ubuntu (systeem waarop iRN draait)
  • De techniek en afspraken van het internet
  • De opbouw van websites
  • Anoniem internet gebruiken
  • Zoeken naar informatie
  • Veiligstellen van gevonden materiaal

Tijdens de training maak je gebruik van iRN, de opgedane kennis is echter ook toepasbaar op internetonderzoeken waarbij geen gebruik gemaakt wordt van het iRN.

Resultaat

Je bent in staat om, na inschatting van eventuele risico’s, zelfstandig opsporingshandelingen met gebruik van internet te verrichten en vast te leggen.

Praktische informatie

Code: 9300866.007
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 28 sbu
Instituut: 24 sbu
Proeve: 4 sbu

Duur: 1-2 weken
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 1.124,00

Toelichting studielast

De training bestaat uit een blok van twee dagen en een blok van anderhalve dag (24 sbu). Tijdens het laatste dagdeel vindt het afsluitende examen plaats (4 sbu).

Overige informatie

Deze training is een logisch vervolg op de training Opsporing en Internet en Social Media. Onderzoeken met behulp van Social Media worden niet behandeld.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Voor deze training zijn geen expliciete instroomeisen opgesteld.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.