Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Vermiste Personen

Algemeen

Per jaar worden er ontzettend veel personen als vermist gemeld bij de politie. De reden voor vermissing varieert van misverstand tot misdrijf. Bij elke vermissing in het cruciaal dat de aard van de vermissing juist wordt ingeschat en er gerichte opsporingsacties volgen. Dit kan niet alleen mensenlevens sparen, maar ook veel onnodig werk voorkomen of de kans op oplossing van een misdrijf vergroten. In de opleiding Vermiste personen word je getraind in het juist inschatten van een vermissing en het inzetten van opsporingsacties volgens de landelijke procedures en regelgeving.

Voor wie

De (toekomstige) contactpersonen Vermiste Personen. Dit kunnen politiemedewerkers zijn uit de surveillance dienst, maar ook (jeugd) rechercheurs, OVD, OVD-R, HOvJ.

De politiemedewerkers in functie als Coördinator Vermiste Personen die de VP materie monitoren in hun district(en).

De politiemedewerkers die in de functie Specialist Vermiste personen in de eenheid de bedrijfsmatige materie rondom VP organiseren.

Opbouw

Theorie vermissing: categorieën vermissing; inschatten ernst vermissing (signalen); opsporingsacties; regelgeving; werkproces en organisatie; impact achterblijvers; theorie hypothese- en scenariodenken + scenariodenken in geval van vermissing, zoektechnieken en criteria hulpverzoeken vanuit de Landelijke Eenheid en inzet media.

Resultaat

Je bent in staat een inschatting te maken van de aard van de vermissing op basis van kennis en ervaring. Je kent de landelijke procedure voor de afhandeling van meldingen over vermiste personen. Je hebt kennis van de diverse opsporingsmogelijkheden.

Praktische informatie

Code: 9300416.002
Type: Training
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 22 sbu
Instituut: 22 sbu

Duur: < 1 week
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 439,00

Toelichting studielast

Contactdagen: 3 dagen aaneengesloten (22 sbu). Zelfstudie: geen.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Voor deze training zijn geen expliciete instroomeisen opgesteld.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende kun je via Youforce (Aanvraag Studiefaciliteiten) een aanvraag indienen.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.