Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Opsporing vuurwerk kleinschalige handel

Vanaf 01-07-2022 is deze opleiding vernieuwd
Klik hier om de nieuwe opleiding te bekijken

Algemeen

Deze opleiding is gericht op de opsporing van kleinschalige handel in niet toegestaan vuurwerk. Je leert welke soorten niet zijn toegestaan en raakt bekend met de regelgeving. Je leert de bevoegdheden uit de Wet op de economische delicten en de Bob-bevoegdheden toepassen. Ook leer je welke informatie moet worden verzameld en vastgelegd ten aanzien van die handel, en hoe deze moet worden verwerkt om eventuele netwerken in kaart te brengen en deze vorm van criminaliteit te bestrijden. Hierbij speelt informatiegestuurde politie een belangrijke rol. Tot slot leer je verkregen winsten aantoonbaar te maken om deze vervolgens ongedaan te maken.

Voor wie

Je bent medewerker basispolitiezorg of milieuagent en wordt tijdelijk toegevoegd aan het vuurwerkteam in jouw eenheid, waar je je gaat bezighouden met de opsporing van vuurwerkdelicten die betrekking hebben op de kleinschalige handel.

Opbouw

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:
  • Vuurwerkbesluit: met definities en andere bepalingen, de herkenning van verschillende soorten vuurwerk, de Pyrorichtlijn, de Regeling aanwijzing consumenten- en theatervuurwerk, afhandeling van in beslag genomen vuurwerk, met veiligheidseisen.
  • Wet algemene bepalingen, omgevingsrecht en de Wet milieubeheer omtrent de vergunningsplicht/meldingsplicht van inrichtingen van vuurwerk opslagplaatsen en vuurwerk verkooppunten.
  • Bevoegdheden uit de Wet op de economische delicten en Bob-bevoegdheden.

Resultaat

Na afronding van deze opleiding ben je in staat om als lid in een vuurwerkteam te participeren en zelfstandig een vuurwerkonderzoek te verrichten. Je bent op de hoogte van het juridische kader rondom vuurwerk, dossiervorming, bevoegdheden en de afdoening van zaken omtrent het vuurwerk. Daarnaast kun je veilig werken met hoeveelheden in beslag genomen vuurwerkartikelen en ben je in staat te handelen conform het landelijk beleid op vuurwerkgebied.

Praktische informatie

Code: 9102180.002
Type: Cursus
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 24 sbu
Instituut: 22 sbu
Zelfstudie: 2 sbu

Duur:
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 381,00

Toelichting studielast

De opleiding beslaat 3 losse contactdagen met een tussenpauze van 1 week en zelfstudie.

Overige informatie

Deze opleiding kan incompany worden uitgevoerd, de prijs daarvan wordt op aanvraag verstrekt.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

  • Diploma Allround politiemedewerker (op mbo niveau 4)
  • Diploma Politiemedewerker (op mbo niveau 3)

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.