Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Workshop herkenning voertuigcriminaliteit

Algemeen

Een verdachte auto uit Litouwen, Duitsland of Engeland heeft straks niet veel geheimen meer voor je. Na deze workshop weet jij namelijk welke stappen je moet zetten om een indicatie te krijgen of je met een vorm van voertuigcriminaliteit te maken hebt.

Als je de e-learning Voertuigcriminaliteit hebt gevolgd, dan heb je al theoretische kennis opgedaan hoe voertuigcriminaliteit te herkennen. In de workshop Herkenning voertuigcriminaliteit ga je deze kennis verder verdiepen. In deelstappen leer je hier de theorie toe te passen in de praktijk. Het lezen en interpreteren van informatiedragers komt hierbij uitgebreid aan bod.

Voor wie

De workshop is bedoeld voor medewerkers in de basispolitiezorg, Koninklijke Marechaussee, douane en belastingdienst.

Opbouw

De workshop Herkenning voertuigcriminaliteit bestaat uit vier delen: 

  1. Basiskennis; zoeksystemen, werktuigen, indicatoren, modus operandi.
  2. Aanpak voertuigcriminaliteit; de deelstappen van het werkproces, het lezen van informatiedragers, samenhang met andere vormen van criminaliteit en het inschakelen van de specialist op het gebied van voertuigcriminaliteit. 
  3. Onderzoek van het voertuig; het onderzoeken van een voertuig en onderdelen naar de leeftijd van het voertuig.
  4. Toepassing in de praktijk.

Tijdens de workshop wordt de theorie afgewisseld met praktijkopdrachten.

Resultaat

Na afloop van deze workshop ken je de indicatoren die kunnen wijzen op voertuigcriminaliteit. Ook ben je je bewuster van de gebruikte werkwijzen en kun je werktuigen herkennen die te maken hebben met voertuigcriminaliteit. Je kunt informatiedragers lezen en interpreteren. Tenslotte weet je wie je als deskundige kunt inschakelen voor het doen van forensisch onderzoek aan een voertuig voor de vaststelling van de identiteit van het voertuig.

Praktische informatie

Code: 9102039.002
Type: Cursus
Examineringtype: Geen

Studielast totaal: 4 sbu
Instituut: 4 sbu

Duur:
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 41,00

Overige informatie

De workshop vindt plaats op de Politieacademie in Lelystad. Op verzoek is het ook mogelijk de workshop op locatie te verzorgen. Voorwaarde is het beschikbaar zijn van een ruimte met beamer.

Het verdient aanbeveling om de e-learning Voertuigcriminaliteit (duur 1,5 uur) te volgen voorafgaand aan de workshop.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Voor deze training zijn geen expliciete instroomeisen opgesteld.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.