Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Minor Integrale Veiligheidsaanpak / Operationeel Expert GGP

Algemeen

De Minor Integrale Veiligheidsaanpak staat voor:

  • Integraal: gezamenlijk;
  • Veiligheid: verbeteren van leefbaarheid en veiligheid;
  • Aanpak: praktisch, leidt tot resultaten.

De minor streeft het ‘kunnen klaren van klussen’ na. Dit vraagt om competenties als inhoudelijk leiderschap, het kunnen organiseren van de werkomgeving, een bovenlokale oriëntatie en signaleren en adviseren. ‘Werken in de wijk’ speelt een belangrijke rol. Je vervult een sterk stimulerende, enthousiasmerende rol bij het inventariseren, analyseren en oplossen van veiligheids- en leefbaarheidsproblemen samen met burgers en partners.

Voor wie

Deze opleiding is bestemd voor medewerkers die werkzaam zijn binnen een Robuust Basisteam en die al een hbo-opleiding hebben afgerond, dan wel studeren voor de Bachelor Politiekundige.

Opbouw

In deze minor wordt theoretische kennis vanuit de disciplines bestuurskunde, sociologie en onderzoeksmethodologie, zwaar aangezet. Evenals beleidsoriëntatie en ‘preformatie’: verkenning en afstemming met bestaand beleid van de eigen en de partnerorganisaties.
Met nadrukkelijke koppeling aan maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op veiligheid en leefbaarheid. Ook vaardigheden komen aan bod, met als belangrijkste: adviseren, het organiseren van de werkomgeving en beïnvloedingsstrategieën.

Resultaat

Aan het einde van deze minor ben je in staat om:

  • je contacten en netwerken te onderhouden;
  • belanghebbenden te mobiliseren en activeren;
  • intern en extern samen te werken;
  • politie-inzet effectief en creatief te organiseren.

Dit alles aan de hand van de methode Buurtsignaal.

Praktische informatie

Code: 5601291.001
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 0 sbu

Duur: 3-6 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Toelichting studielast

De minor duurt 840 sbu, een half studiejaar.

Overige informatie

Toetsing: Uitvoering van project “buurtsignaal” in vooraf afgesproken buurt.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je bent werkzaam binnen een Robuust Basisteam en hebt een afgerond hbo-opleiding of je studeert voor de Bachelor Politiekundige.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.