Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Organisatorische coördinatie en advisering - Forensisch coördinator

Algemeen

Deze training gaat in op de bewustwording van jouw rol en positie als Forensisch Coördinator waarbij je te maken krijgt met organisatorische coördinatie.  Tevens wordt in deze training ingegaan op de dynamiek van vakinhoud in relatie met  interne en externe ketenpartners. Hierbij kom je in aanraking met (zaak overstijgende) belangen en krachtenvelden. In deze training worden je handvatten aangereikt om hiermee effectief om te gaan.

Het competentieprofiel van een Forensisch Coördinator wordt gekenmerkt door een praktijkinzet en een beleidsinzet. Om deze inzet optimaal te maken dient helder te zijn wie je bent, waar je voor staat en hoe je dat kunt uitdragen in het licht van aansturing van processen en personen en in het licht van zaaksgebonden advisering.

De pilot start 25 februari 2014 en zal deels worden uitgevoerd op de locatie Ossendrecht.  De groepsgrootte is maximaal 16 studenten en minimaal 8.

Vooraf aan deze training zal je aan de toelatingscriteria voldaan moeten hebben.

Voor wie

De training is bedoeld voor Ist-Foco's met een HBO-werk- en denkniveau en high-potential CPDU-ers met een HBO-werk en denkniveau. (Ruime) ervaring in maatwerk/maatwerk+ PD's en een stevige juridische basis zijn vereist (juridische kennis van hOvJ).

Opbouw

De training start met het vaststellen van je persoonlijke mentale uitgangspositie. Vervolgens maak je de vertaalslag naar de rol van Forensisch Coördinator. Je krijgt een aantal tools aangereikt die je kunt gebruiken in het focussen op je kerntaken, zonder afgeleid te worden door allerlei randverschijnselen.

Tevens ga je in de werkomgeving aan de slag met jouw persoonlijke leerdoelen (gericht op de soll-situatie).

Resultaat

Je wordt met deze training voorbereid op je rol van adviseur/coördinator binnen je praktijkinzet en de coachende en initiërende rol behorende bij de beleidstaak.

Praktische informatie

Code: 5302506.003
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 196 sbu
Instituut: 96 sbu
Korps: 35 sbu
Zelfstudie: 57 sbu
Proeve: 8 sbu

Duur:
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 9.729,00

Toelichting studielast

Gemiddeld 8 uur per week. Er zijn een aantal georganiseerde contactmomenten en gerichte opdrachten ter uitvoering in de werkomgeving. Hierbij vindt tevens intensieve coaching plaats.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Hbo-niveau: wordt vooraf  cognitief en performaal met een assessment getoetst. De praktijkervaring wordt eveneens vooraf gewogen. 

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.