Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Masterproject wetenschap en opsporing financieel economische criminaliteit

Algemeen

Financiële economische criminaliteit is de laatste kernopgave van de Leergang Financieel Recherchekundige. In deze opleiding voer je individueel een praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek uit. Het onderzoeksonderwerp dat je kiest is relevant voor de opsporingspraktijk. Je doorloopt bij het uitvoeren van het onderzoek de vier fasen van de onderzoekscyclus: probleemverkenning, onderzoeksontwerp, onderzoeksuitvoering en terugkoppeling. Na elke fase van de onderzoekscyclus is er een intervisie waarbij je in een klein groepje studenten, onder begeleiding van een docent, kritisch naar elkaars (deel)producten gaat kijken. De onderzoeksresultaten verwerk je in een eindpaper waarbij je de gevonden resultaten tegen het licht houdt van eerder uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast is de vertaling van de resultaten in aanbevelingen naar de opsporingspraktijk een belangrijk component in je eindpaper.

Voor wie

Je bent student in de Leergang Recherchekundige afstudeerrichting Financieel (Master of Criminal Investigation - Financial).

Opbouw

Deze opleiding bestaat uit zeven lesdagen waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Onderzoekscyclus
 • Onderzoeksopzet
 • Kwalitatieve onderzoeksmethoden

Een deel van de theorie zal door middel van online colleges worden aangeboden.

Daarnaast zijn er de volgende vier intervisies:

 • Intervisie probleemverkenning
 • Intervisie onderzoeksontwerp
 • Intervisie onderzoeksresultaten
 • Vrij intervisie

Resultaat

De eindopdracht bestaat uit het voeren van een verdediging over de inhoud van je eindpaper voor een beoordelingscommissie.

Praktische informatie

Code: 5300105.007
Type: Module
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 308 sbu
Instituut: 88 sbu
Korps: 52 sbu
Zelfstudie: 160 sbu
Proeve: 8 sbu

Duur:
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 7.839,00

Overige informatie

Je bepaalt zelf het tempo van de opleiding. Het volgt de fasen van de onderzoekscyclus en wanneer je toe bent aan de volgende fase, schrijf je je in voor de bijbehorende lesdagen en intervisies.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Voor toelating tot losse kernopgaven of functiegerichte applicaties van de leergang Recherchekundige moet worden voldaan aan de minimale vooropleidingseisen die gelden voor de gehele leergang:

 • Diploma Politiekundig Bachelor/ Bachelor of Policing
 • Diploma Allround Politiemedewerker (mbo 4) in combinatie met een regulier hbo- of wo-diploma
 • Diploma Inspecteur (LTM, BTM)
 • Diploma hbo of wo, in combinatie met de premaster recherchekundige

Voor toelating tot deze kernopgave moet je de certificaten Financiële administratieve waarheidsvinding en Het opstellen van een vermogensvergelijking, kasopstelling en financieel proces-verbaal hebben behaald.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.