Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Forensisch Digitaal Opsporen in complexe situaties

Algemeen

Deze opleiding sluit aan op de opleiding Forensisch Digitaal Opsporen in eenvoudige situaties. De opleiding gaat dieper in op de technische aspecten bij forensisch digitaal onderzoek aan Microsoft Windows computers met behulp van de onderzoeksoftware EnCase. Dit doe je aan de hand van praktijkgerichte opdrachten en casuïstiek. De opleiding bestaat grotendeels uit e-learning.

Voor wie

Digitaal Rechercheurs (Specialist A, B, C of D) die zich daadwerkelijk bezig (gaan) houden met forensisch digitaal onderzoek.

Opbouw

Bij Computer Forensics 2 wordt dieper ingegaan op de technische aspecten van digitaal onderzoek. Centraal staan hier onderwerpen als reguliere expressies, metadata, access control, log files en Windows event logs, Recycle Bin, Restore Points, Link- swap- en registryfiles files, zoeken naar bewijs en werken met geavanceerde functies van het forensisch programma EnCase.

Resultaat

Na het met goed gevolg afronden van deze opleiding ben je in staat om zelfstandig complexe digitale onderzoeken aan Windows computers uit te voeren.

Praktische informatie

Code: 4302295.002
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 168 sbu
Instituut: 84 sbu
Korps: 56 sbu
Zelfstudie: 14 sbu
Proeve: 14 sbu

Duur: 1-3 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 4.260,00

Overige informatie

De lesstof wordt grotendeels in het Engels aangeboden. Een goede kennis van de Engelse taal is dan ook gewenst.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je bent Specialist A, B, C of D en in het bezit van het certificaat Forensisch digitaal opsporen in eenvoudige situaties.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.