Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Module Omgevingsrecht voor de milieuagent

Algemeen

Als milieuagent ben jij degene die het werkgebied op milieuaspecten optimaal kent en die collega’s en handhavingspartners hierover informeert. Een van de opdrachten in deze module is dan ook het in kaart brengen van de bedrijven en inrichtingsgebonden activiteiten in jouw werkgebied. Welke bedrijven en (o.a. vuurwerk)handelaren bevinden zich in jouw werkomgeving en welke moet je extra in het oog houden vanwege de activiteiten die daar plaatsvinden? Om zelfstandig zaken te kunnen afhandelen én te kunnen bepalen wanneer je zaken aan collega’s, partners of rechercheteams overdraagt, is het daarnaast van belang dat je goed op de hoogte bent van de wetgeving en de bevoegdheden van de diverse betrokkenen. Daarvoor is in deze module ruim aandacht.

Deze opleiding is één van de vijf modules van de specialistische opleiding milieuagent.

Voor wie

Je bent milieuagent in de basispolitiezorg.

Praktische informatie

Code: 4101722.002
Type: Module
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 84 sbu
Instituut: 56 sbu
Korps: 16 sbu
Zelfstudie: 12 sbu

Duur: 6-12 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 2.813,00

Overige informatie

Afhankelijk van je ervaring en werkomgeving kies je, in overleg met jouw leidinggevende, voor de gehele opleiding milieuagent en dus alle modules. Vrijstelling voor bepaalde onderdelen van de opleiding is mogelijk. Je moet je wel over aantoonbare competenties beschikken die in een ervaringscertificaat worden beschreven.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

  • Je bent in het bezit van het diploma Allround politiemedewerker (op mbo niveau 4)
  • Je bent in het bezit van het diploma Politiemedewerker (op mbo niveau 3) met minimaal twee jaar praktijkervaring.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Deze module is onderdeel van de opleiding milieuagent. Het is niet mogelijk om voor deze losse module een aanvraag in te dienen.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.