Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Optreden als honden-geleider

Algemeen

Tijdens de opleiding leer je binnen de organisatievorm van en in samenwerking met de ME, uitvoering te geven aan je specifieke taakstelling als ondersteunende eenheid. Als hondengeleider bestaat de kans dat je geconfronteerd wordt met geweld en escalatie van geweld. Je leert je hond aan te sturen en te controleren, conform de opgelegde taakstelling, hierbij rekening houdend met de (on)mogelijkheden van je hond. Ook leer je te werken binnen de kaders van de ambtsinstructie en geweld aan te wenden dan wel te voorkomen.  De praktijkgerichte lessen worden met regelmaat toegepast in simulaties in samenwerking met de ME en andere ondersteunende eenheden.

Voor wie

Je bent politiemedewerker met ervaring binnen de ME die gaat optreden als hondengeleider.

Opbouw

Je krijgt tijdens de opleiding diverse lessen aangeboden zoals: formaties, technieken en tactieken, samenwerking met ME en AE, wapenstok en schild met hond, stress met hond, vuurgewenning met hond, traangas en het uitvoeren van ME-taken in je specifieke rol als ondersteunende eenheid. Deze lessen worden toegepast in praktijkgerichte simulaties.

Resultaat

Jij hebt de werkzaamheden binnen het kader van de conflict- en crisisbeheersing op adequate wijze  uitgevoerd, zodat is bijgedragen aan het behoud, dan wel herstel van de openbare orde. Je kunt bijvoorbeeld worden ingezet bij:

  • Een evenement, bijvoorbeeld Dance Valley
  • Voetbalwedstrijden
  • Demonstraties
  • Zoekacties

Praktische informatie

Code: 3200017.003
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 0 sbu

Duur:
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Toelichting studielast

De opleiding vindt plaats in tweemaal drie dagen (di, woe, do) binnen twee aangesloten weken. Op de eerste donderdag wordt er tijdens een simulatiedag geoefend met de ME. Op de tweede donderdag doe je examen tijdens een simulatie met de ME.

Overige informatie

Gedurende de opleidingsweken verblijf je intern op de politieacademie te Ossendrecht.

Randvoorwaarden

Tijdens de opleiding train je met je eigen hond.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

  • Certificaat Surveillance hondengeleider
  • Certificaat Optreden als ME-lid
  • Geldig certificaat Lange wapenstok

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? Dan is het niet mogelijk om deze opleiding individueel aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met je leidinggevende. De contactpersoon CCB van je eenheid verzorgt de aanmelding.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.