Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Optreden bij verkeersongevallen

Algemeen

Dit onderwijs richt zich op het adequaat verzamelen van informatie om een verkeersongeval te kunnen afhandelen en het verkeer te regelen. Dit onderwijs wordt aangeboden in het kader van de opleiding Assistent Politiemedewerker.

Opbouw

Onderdelen van dit onderwijs zijn:

  • Eerste maatregelen ter plaatse; o.a. slachtofferzorg (EHBO e.d.), sporen beveiligen, plaats afzetten, signaleren of er sprake zou kunnen zijn van gevaarlijke stoffen
  • Contacten met de meldkamer (aangeven wat er aan de hand is)
  • Samenwerken met overige instanties
  • Registratieset opmaken
  • Zonodig overdragen aan de politiemedewerker of de allround politiemedewerker, waarna assistent politiemedewerker ondersteunt
  • Partijen in contact brengen ter bemiddeling van schade

Resultaat

Na afronding van dit onderwijs weet je hoe je de verkeersdoorstroming kunt herstellen en terugkeren naar de normale stabiele situatie. Je hebt zorg aan het slachtoffer verleend en betrokkenen zijn voorzien van relevante informatie. Indien nodig is een collega gewaarschuwd en van relevante informatie voorzien. Je hebt e.e.a. schriftelijk afgehandeld.

Praktische informatie

Code: 2500532.002
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 0 sbu

Duur: 6-12 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Dit onderwijs wordt aangeboden in het kader van de opleiding Assistent Politiemedewerker.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.