Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

OSINT Technical - Registered OSINT Technical Specialist

Algemeen

Leer zelfstandig en door middel van scripts, geavanceerde manieren van datavergaring en zelfgebouwde tooling een diepgaand en technisch OSINT-onderzoek uit te voeren. Dit doe je onder andere aan de hand van zelfgemaakte scripts, repositories en API's, waardoor afbreukrisico's via third party tooling tot een minimum wordt beperkt.

Voor wie

Intelligence, opsporingsmedewerkers en basisteammedewerkers, districten, eenheidsniveau en landelijke eenheid. Dagelijks fulltime werkzaam in online onderzoek. Ook is de geboden kennis ondersteunend voor teams waar technische vaardigheden voor het onderzoek gewenst zijn (scrapen, scripts schrijven et cetera).
O.a. medewerkers DRIO, VVC, DR, DRR, TCI, TBKK, Cybercrime, maar ook Digitaal Rechercheurs (Specialisten A, B, C of D), Internet rechercheurs, OGG niveaus 4/5 en Intelligence (Generalist, experts, Specialisten A,B), digitale wijk- en jeugdagenten.

Opbouw

De opleiding bestaat uit 3 aaneengesloten dagen. Het betreft een geaccrediteerde voltijd opleiding en dagonderwijs. De opleiding vindt klassikaal plaats.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

  • Herhaling methodieken en begrippen OSINT Basis en Advanced
  • OSINT & Scripts
  • Virtual Machines & Command Line Interface (Linux)
  • Javascript introductie & Bookmarklets
  • Introductie Python & Scraping
  • Poorten en protocollen
  • Geavanceerde Webtechnieken
  • Werken met API’s
  • Geavanceerd onderzoek Darknet
  • Opensource Tooling

Resultaat

Na de opleiding ben je in staat om zelfstandig een diepgaand (technisch) OSINT-onderzoek uit te voeren, waarbij je gebruik maakt van deels eigen gebouwde tooling, scripts en zoekmethoden om data te verkrijgen vanuit het internet en social media. Deze data kun je interpreteren, analyseren en vervolgens rapporteren ten bate van een onderzoek.

Deze training is een geaccrediteerde SPEN-registeropleiding. Na het succesvol afronden van een eindtoets, ontvang je een diploma van de Stichting Permanente Educatie Nederland (SPEN) en mag je de titel ‘Registered OSINT Technical Specialist ®’ (afgekort ROTS) voeren. Dit houdt tevens in dat je wordt ingeschreven in het besloten Abituriëntenregister van het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) en Persoonlijke Educatie (PE) punten ontvangt.

Praktische informatie

Code: 1900233.000
Type: Training
Examineringtype: Geen

Studielast totaal: 24 sbu
Instituut: 24 sbu

Duur: < 1 week
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Toelichting studielast

De opleiding bestaat uit 3 aaneengesloten dagen met een afsluitend examen.

Overige informatie

Deze training is een logisch vervolg op de OSINT Advanced opleiding.

Randvoorwaarden

Tijdens de opleiding beschik je over een PC/laptop waarop je vrijelijk software kunt installeren en deïnstalleren. Omdat je online onderzoeken moet verrichten is een internetverbinding noodzakelijk. De PC/laptop moet aan de aanbevolen eisen voldoen voor virtualisatiesoftware zoals Virtualbox of soortgelijke tooling.
Kun je hier niet aan voldoen, dan is het mogelijk om een laptop in bruikleen te krijgen van DataExpert.

Algemene instroomeisen

Voor deze training zijn geen expliciete instroomeisen opgesteld. Wel is het aan te raden om de OSINT Advanced opleiding te hebben gevolgd of OGG 4. Python en Javascript worden vanuit de basis behandeld. Voorafgaand aan de training moeten enkele onderdelen op voorhand zijn geïnstalleerd. Je ontvangt tijdig alle informatie.

Vrijstellingen

Er zijn geen vrijstellingen mogelijk.

Aanmelden

Deze training wordt uitgevoerd door DataExpert.

Ben je werkzaam bij de politie? Dan vraag je deze opleiding aan via Youforce|Selfservice|Opleidingen|studiefaciliteiten. Na ontvangst besluit studiefaciliteiten meld je je aan bij DataExpert.

De prijs van de training is op te vragen via training@dataexpert.nl

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.