Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

ELASTIC SEARCH Engineer II

Algemeen

Elasticsearch is een systeem om snel door veel en verschillende soorten data te zoeken en er analyses op uit te voeren. Elasticsearch kan zoeken in data die in een website staat, maar ook door bestanden zoals pdf’s. En dat doet het systeem heel slim. Als ontwikkelaar kun je Elasticsearch zo instellen dat het kan omgaan met ruwe data. Zo kun je zorgen dat de bezoeker van een website nog steeds relevante zoekresultaten krijgt, als hij een zoekterm verkeerd spelt.  Bovendien is Elasticsearch – zoals de naam het zegt – een elastisch systeem. Oftewel: schaalbaar.

Voor wie

Digitaal rechercheurs en/of data-analisten (Specialist A, B, C of D) die zich daadwerkelijk bezig (gaan) houden met complexe data analyses binnen een TDO, Cyberteam of TROI.

Opbouw

Deze training is bedoeld voor Elasticsearch-professionals die vaardigheden willen uitbreiden voor het ontwikkelen en beheren van krachtige zoek- en analyseoplossingen met de Elastic Stack. Je leert geavanceerde technieken voor clusterbeheer, best practices voor het beheer van de indexlevenscyclus, tips voor het ‘scalen’ van gebouwde cluster, veld- en documentmodellering, gegevens herstellen met scripting techieken, zoeken tussen clusters, replicatie tussen clusters en meer.

Resultaat

Na het succesvol afronden van deze training beschik je over voortgezette kennis die nodig is om volledig met Elastic Search te zoeken en te analyseren.

Praktische informatie

Code: 1900226.000
Type: Training
Examineringtype: Geen

Studielast totaal: 16 sbu
Instituut: 16 sbu

Duur: < 1 week
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Indeling van het onderwijs

De opleiding wordt verzorgd in twee aaneengesloten dagen (hand-on training) of in 4 blokken van 4 uur virtueel onderwijs.

Overige informatie

De regionaal gemandateerde heeft een positief advies gegeven om deze opleiding te volgen en je krijgt voldoende gelegenheid je kennis in de praktijk te gebruiken. Je hebt op je werkplek de Elastic omgeving beschikbaar. De training wordt in de Engelse taal gegeven.
Deze opleiding wordt over het algemeen als pakket ingekocht met ElasticSearch Engineer I en Kibana.

Algemene instroomeisen

Je beschikt over een basisniveau Elastic Search en bent door de regionale TDO gemandateerde voorgedragen.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.