Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

ELASTIC SEARCH Kibana

Algemeen

Kibana is in feite het dashboard van Elastic Search en is bedoeld om resultaten uit Elastic analyses te virtualiseren, te loggen en te presenteren.

Voor wie

Digitaal rechercheurs en/of data-analisten (Specialist A, B, C of D) die zich daadwerkelijk bezig (gaan) houden met complexe data analyses binnen een TDO, Cyberteam of TROI.

Opbouw

Deze training richt zich op de virtualisatie, logging en presentatie van Elasticsearch analyses. Je leert de basisprincipes van gegevensanalyse met behulp van Kibana: van eenvoudige op samengestelde grafieken tot complexe geo-gebaseerde en complexe tijdreeksvisualisaties. Je leert ook hoe je visualisaties en dashboards maakt voor verschillende datasets en hoe je Kibana beheert door opgeslagen objecten te verwerken.

Resultaat

Na het succesvol afronden van deze training beschik je over voortgezette kennis die nodig is om volledig met Kibana te werken.

Praktische informatie

Code: 1900225.000
Type: Training
Examineringtype: Geen

Studielast totaal: 16 sbu
Instituut: 16 sbu

Duur: < 1 week
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Indeling van het onderwijs

De opleiding wordt verzorgd in twee aaneengesloten dagen (hand-on training) of in 4 blokken van 4 uur virtueel onderwijs.

Overige informatie

De regionaal gemandateerde heeft een positief advies gegeven om deze opleiding te volgen en je krijgt voldoende gelegenheid je kennis in de praktijk te gebruiken. Je hebt op je werkplek de Elastic omgeving beschikbaar. De training wordt in de Engelse taal gegeven.

Deze opleiding wordt over het algemeen als pakket ingekocht met ElasticSearch Engineer I en II.

Randvoorwaarden

Je beschikt over een laptop met Windows, Mac of Linux en een Chrome of Firefox browser.

Algemene instroomeisen

Je beschikt over kennis van Elastic Search en bent door de regionale TDO gemandateerde voorgedragen.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.