Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

AXIOM AX250

Algemeen

MAGNET AXIOM ADVANCED is het vervolg op de basistraining AXIOM AX200. In deze hands-on cursus leer je op interactieve wijze hoe om te gaan met geavanceerde zoekmethodieken in onder andere het RAM-geheugen en encryptie.

Voor wie

Digitaal rechercheurs (senior tactische opsporing of specialist A, B, C of D) die zich daadwerkelijk bezighouden of gaan houden met digitaal onderzoek.

Opbouw

De focus ligt op geavanceerde zoekmethoden in het RAM-geheugen, encryptie, het decrypten van Windows wachtwoorden en het zoeken naar ontbrekende informatie in cachebestanden. 

Resultaat

Na het succesvol afronden van deze opleiding beschik je over de bekwaamheden die nodig zijn om:

  • het Windowssysteem en de forensische implicaties te doorgronden;
  • het register te kunnen gebruiken om sporen te traceren;
  • prefetch files nader te onderzoeken;
  • het gebruik van een encrypted container vast te stellen;
  • iOS backups te onderzoeken en gebruik te maken van de Wordlist Generator;
  • clouddata te herkennen en een Gmail-account nader te onderzoeken.

Praktische informatie

Code: 1900223.000
Type: Training
Examineringtype: Geen

Studielast totaal: 32 sbu
Instituut: 32 sbu

Duur: < 1 week
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Indeling van het onderwijs

De opleiding wordt verzorgd in 4 aaneengesloten dagen.

Overige informatie

De regionaal gemandateerde heeft een positief advies gegeven om deze opleiding te volgen en je krijgt voldoende gelegenheid je kennis in de praktijk te gebruiken. Je hebt op je werkplek de nodige forensische middelen ter beschikking.

Randvoorwaarden

Je beschikt over een laptop waarmee je forensisch digitaal onderzoek kan verrichten. Je beschikt over een praktijkcoach met kennis en ervaring.

Algemene instroomeisen

Je hebt de FDOST of FDOES/ FDOCS of DSO en de module AXIOM AX200 met succes afgerond of je bent door de regionale TDO gemandateerde voorgedragen.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.