Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Berla iVe

Algemeen

Tijdens deze vijfdaagse hands-on training leer je op interactieve wijze om te gaan met voertuigdata aan de hand van het programma iVe van Berla. Aan de hand van de aangetroffen voertuigdata kunnen rechercheurs snel en efficiënt vaststellen wat er is gebeurd, waar het is gebeurd en wie er bij betrokken waren.

Voor wie

Digitaal rechercheurs (specialist A, B, C of D) die zich daadwerkelijk bezighouden digitaal onderzoek aan voertuigen (automotive).

Opbouw

De focus ligt op het werken met de krachtige software iVe van Berla. Na een korte theoretische inleiding wordt snel overgegaan naar praktische oefeningen zoals het verwijderen van infotainmentsystemen uit voertuigen en het uitlezen van de data. Je leert hoe je data kopiëert en analyseert van diverse infotainmentsystemen zoals Microsoft Sync, MyFord Touch, OnStar, Uconnect en Entune.

Resultaat

Je beschikt over de bekwaamheden die nodig zijn om te werken met de software en weet op efficiënte wijze informatie te vinden over recente bestemmingen, favoriete locaties, gevoerde telefoongesprekken en dergelijke.

Praktische informatie

Code: 1900217.000
Type: Training
Examineringtype: Geen

Studielast totaal: 40 sbu
Instituut: 40 sbu

Duur: < 1 week
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Indeling van het onderwijs

Vijf aaneengesloten lesdagen.

Overige informatie

De regionaal gemandateerde heeft een positief advies gegeven om deze opleiding te volgen of je bent aangemeld vanuit de Embedded vakgroep. Je krijgt voldoende gelegenheid je kennis in de praktijk te gebruiken. 

Randvoorwaarden

  Je beschikt over een laptop waarmee je forensisch digitaal onderzoek kan verrichten. 

Algemene instroomeisen

Je bent actief binnen het thema automotive, aangemeld via de vakgroep automotive of voorgedragen door de regionale TDO gemandateerde.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.