Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Nuix Foundations

Algemeen

Deze training staat in het teken van de digitaal forensische tool NUIX. In deze hands-on cursus leer je de basis van de Nuix Investigation & Response software. Hieronder valt onder andere het aanmaken van cases, indexeren van data en het onderzoeken van bewijsmateriaal.

Voor wie

Digitaal rechercheurs (senior tactische opsporing of specialist A,B, C of D) die zich daadwerkelijk bezighouden of gaan houden met digitaal onderzoek.

Opbouw

De focus ligt op digitaal rechercheurs die beginnen met onderzoeken in Nuix Investigation & Response. Er wordt verwacht dat je bekend bent met forensische onderzoeken. Je leert alle stappen om een nieuw onderzoek aan te maken. Alle indexeer opties worden uitgebreid behandeld, zodat je verschillende soorten data en forensische images op een juiste manier kunt inladen. Je leert de functionaliteiten die de tool biedt, zoals het zoeken, filteren, labelen en exporteren. Ook maak je kennis met de geavanceerde opties, zoals bijvoorbeeld Ruby scripting.

Resultaat

Na het succesvol afronden van deze opleiding beschik je over de bekwaamheden die nodig zijn om zelfstandig te kunnen werken met Nuix investigation. 

Praktische informatie

Code: 1900207.000
Type: Training
Examineringtype: Geen

Studielast totaal: 24 sbu
Instituut: 24 sbu

Duur: < 1 week
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Indeling van het onderwijs

Drie aaneengesloten lesdagen.

Overige informatie

De regionaal gemandateerde heeft een positief advies gegeven om deze opleiding te volgen en je krijgt voldoende gelegenheid je kennis in de praktijk te gebruiken. Je hebt op je werkplek de nodige forensische middelen ter beschikking.

Randvoorwaarden

Je beschikt over een laptop waarmee je forensisch digitale onderzoek op kan verrichten. 

Algemene instroomeisen

  • Je bent digitaal rechercheur en houdt je daadwerkelijk bezig (of gaat je bezighouden) met digitaal onderzoek.
  • Je hebt de FDOST of FDOES/ FDOCS of DSO met succes afgerond; of
  • Je bent door de regionale TDO gemandateerde voorgedragen.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.