Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Coördinatie Plaats Delict Unit

Algemeen

Deze module is ontwikkeld om het forensisch onderzoek op een Maatwerk+ plaats delict en bij Teams Grootschalig Optreden (TGO's) in goede banen te kunnen leiden. De coördinator Plaats Delict Unit vormt een belangrijke schakel tussen de forensisch onderzoekers op de plaats delict, de Forensisch Coördinator en het tactische rechercheteam.  Door als CPDU'er de juiste beslissingen te nemen en helder en transparant te communiceren met de verschillende ketenpartners in het betreffende onderzoek wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het strafrechtelijk onderzoek.

Voor wie

Senior Forensische Opsporing, Operationeel expert danwel een Operationeel Specialist die ingevolge een opleidingstraject een coördinerende rol krijgt toegewezen.

Opbouw

Er wordt met name aandacht besteed aan het hypothese en scenariogericht PD-onderzoek, crisismanagement, risico-analyse, arbo-hygiëne en veiligheid, persoonlijk leiderschap, coachen en sturen. Tevens wordt een pro-actieve houding aangeleerd ten opzichte van de verschillende ketenpartners in het betreffende onderzoek en is belangenafweging een belangrijk aspect.

Resultaat

Je bent startbekwaam om het forensisch onderzoek op een Maatwerk+ plaats delict danwel binnen een Team Grootschalig Optreden, te coördineren.

Praktische informatie

Code: 4300090.005
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 196 sbu
Instituut: 68 sbu
Korps: 60 sbu
Zelfstudie: 20 sbu
Proeve: 48 sbu

Duur: 1-3 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 8.706,00

Indeling van het onderwijs

Week 1:  Politieacademie te Apeldoorn
Week 2 (praktijkweek): Safetycampus te Enschede.
Week 3: in de eenheid.
Week 4: Politieacademie te Apeldoorn.
Week 5 (praktijkweek): Safetycampus in Enschede.
Week 6: examens.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

  • Je bent werkzaam als senior, OE of OSA en hebt minimaal 2 jaar ervaring met maatwerk + PD's.
  • Je hebt minimaal de modules BPDO, VPDO Generiek, Overlijdensonderzoek, Schietincidenten en Zeden gevolgd of kunt aantonen dat je gelijkwaardige competenties hebt verworven.
  • Een voordracht (aanbevelingsbrief) vanuit het FOCO-kwaliteitsnetwerk waaruit blijkt dat je geschikt bent voor deze rol.
  • Analytische eigenschappen zijn een pré voor het succesvol afronden van deze module.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? Dan is het niet mogelijk om deze opleiding via Youforce aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met je leidinggevende of een HR-adviseur.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.