Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Huiselijk geweld en kindermishandeling - ervaren medewerker (2 dgn)

Vanaf 01-01-2022 is deze opleiding vernieuwd
Klik hier om de nieuwe opleiding te bekijken

Algemeen

Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn de meest voorkomende gevallen van geweld in Nederland. Met jouw vakmanschap en expertise maak je dagelijks het verschil!

Deze training richt zich op het handelen bij alle vormen van geweld in afhankelijkheidsrelaties vanuit de visie Veiligheid Voorop. Je krijgt handvatten aangereikt om deze visie te vertalen naar de praktijk en uit te dragen naar het team.
Een diversiteit aan handelingsmogelijkheden komt aan bod in deze training waarbij het adviseren en begeleiden van teamleden in de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling de rode draad vormt. Jouw eigen politiepraktijk, interne en externe netwerk staat voortdurend centraal.

Voor wie

Ervaren politiemedewerkers binnen het domein zorg en veiligheid, 

Opbouw

De trainingen vinden plaats op locatie, met politiemedewerkers uit de eigen eenheid. De trainingen worden verzorgd door een docent van de Politieacademie in samenwerking met een gastdocent uit de eenheid en eventueel lokale thematische specialisten.  De opbouw kan per training variëren. In afstemming met de eenheid kunnen één of meerdere specifieke huiselijk geweld thema’s als onderlegger dienen bij het trainen van het adviseren en begeleiden van collega’s in de aanpak van huiselijk geweld. Dit conform de visie Veiligheid voorop!
Er is onder andere aandacht voor intervisie, het beïnvloeden van de ander, omgaan met weerstand en samenwerken met netwerkpartners zoals Veilig Thuis.

De opleiding bestaat uit twee contactdagen in de eenheid en uit een gedeelte zelfstudie via Itslearning voor de start van de training. Tussen contactdag 1 en 2 wordt eveneens zelfstudie van je verwacht.

Resultaat

  • Je beschikt over voldoende basiskennis en  vakbekwaamheid om zaken en incidenten van huiselijk geweld en kindermishandeling samen met partners af te handelen vanuit de visie Veiligheid Voorop!
  • Je kunt de visie vertalen naar de praktijk en bovenal uitdragen in jouw team.
  • Je bent in staat om jouw collega’s te coachen en te begeleiden in de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling en weet te variëren in stijlen van coaching, overdracht en begeleiding. 

Praktische informatie

Code: B002198.002
Type: Cursus
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 22 sbu
Instituut: 14 sbu
Korps: 4 sbu
Zelfstudie: 4 sbu

Duur: < 1 week
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 390,00

Toelichting studielast

Vooraf aan dag 1 van de training maak je de E-learning huiselijk geweld en kindermishandeling, de profcheck Stadsvesterdijk en vul je een zelfscan.
Dag 1 van de training met daarop volgend een onderbreking van vier weken i.v.m. zelfstudie (max. 8 uur).
Daarna volgt dag 2 van de training.

Overige informatie

Je volgt deze training in je eigen eenheid. Een docent van de Politieacademie verzorgt de lessen samen met een gastdocent uit je eigen eenheid. Het maximum aantal deelnemers is gesteld op 14. Naast studenten kunnen specialisten/experts uit de eigen eenheid aansluiten. Dit i.v.m. te bespreken casuïstiek of lokale procedures en werkwijzen.

Randvoorwaarden

De eenheid stelt een lesruimte beschikbaar geschikt voor minimaal 18 personen. De ruimte is voorzien van een beamer/projectiescherm en flip-over.
Op de ochtend van dag 2 zijn twee lesruimtes noodzakelijk t.b.v. een samenwerkingsoefening met medewerkers van Veilig Thuis.   

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

De eenheid bepaalt welke aangewezen collega’s met brede kijk op Z&V en specialisten bij de training aansluiten.  

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? Dan is het niet mogelijk om deze opleiding via Youforce aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met je leidinggevende of een HR-adviseur.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.