Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Basismodule zorg en veiligheid - huiselijk geweld (2023)

Algemeen

Basismodule zorg en veiligheid - huiselijk geweld

Voor wie

Politiemedewerkers met een brede kijk op Zorg & Veiligheid. Medewerkers die zich in de praktijk bezig houden met de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling en hun kennis van de aanpak willen verbeteren.

Opbouw

Tijdens de opleiding:

  • leer je de kennis van de cirkel van geweld, handel je daarnaar en kun je deze kennis overdragen;
  • leer je alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling, kun je dit signaleren en kennis hiervan overdragen;
  • handel je conform de ‘Aanwijzing huiselijk geweld en kindermishandeling’, coach en begeleid je collega’s hierop en draag je eraan bij dat in jouw team conform deze aanwijzing wordt gewerkt;
  • leer je de kennis van de aanpak van ex-partnerstalking, kindermishandeling en Eergerelateerd geweld, herken je verschillende signalen en kun je hierin adequaat handelen;
  • leer je welke netwerkpartners relevant zijn, onderhoud je dit netwerk en coach je collega’s hierin;
  • leer je (proactief) te werken met interne- en externe netwerkpartners.

Resultaat

Na afloop van de opleiding:

  • beschik je over voldoende basiskennis en vakbekwaamheid om zaken en incidenten van huiselijk geweld en kindermishandeling samen met partners af te handelen vanuit de ‘Visie Veiligheid Voorop!;
  • kun je deze visie vertalen naar de praktijk en dit uitdragen in jouw team;
  • ben je in staat om jouw collega’s te coachen en te begeleiden in de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Praktische informatie

Code: B002425.001
Type: Cursus
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 33 sbu
Instituut: 21 sbu
Korps: 12 sbu

Duur: < 1 week
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 732,00

Indeling van het onderwijs

Vóór de start van de opleiding doorloop je de E-learning ‘Huiselijk geweld en kindermishandeling’ en de Profcheck ‘Stadsvesterdijk’. Hiervoor kun je twee uur aan zelfstudie rekenen.

Het is een driedaagse opleiding. De eerste twee dagen neem je met maximaal zestien collega’s uit jouw eigen eenheid fysiek deel aan de opleiding op de Politieacademie in Apeldoorn. Na een (korte) onderbreking volgt met dezelfde groep de derde dag in jouw eigen eenheid. Ook deze dag is fysiek. De leslocatie van de derde dag wordt door jouw eenheid aangewezen.

Een docent van de Politieacademie verzorgt de opleiding en werkt op de derde dag daarbij (mogelijk) samen met een gastdocent uit de eenheid en eventueel met lokale thematische specialisten.

Overige informatie

In de opleiding heb je geen toetsen en/of examens.

Randvoorwaarden

De Politieacademie stelt voor de eerste twee dagen een lesruimte ter beschikking. De eenheid regelt binnen de eigen eenheid voor de derde dag een lesruimte geschikt voor minimaal twintig personen.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Er zijn geen specifieke instroomeisen opgesteld. De eenheid bepaalt wanneer je de opleiding kunt gaan volgen.

Vrijstellingen

Er zijn geen vrijstellingen mogelijk.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.